loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Coca-Cola fabrikası açtı, İslamcılar tepki gösterdi

Erdoğan Coca-Cola fabrikası açtı, İslamcılar tepki gösterdi
Tarih: 12.08.2017 - 17:09
Kategori: Gündem

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Isparta'da Coca Cola fabrikasının açılışını yaptı. Açılışa Erdoğan'ın katılmasına yıllarca 'İsrail malı' diyerek Coca Cola'yı protesto eden İslamcılar tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta’da Coca-Cola’nın fabrikasını açması sosyal medyada tepkilere neden oldu. Twitter’da Furkan Vakfı’nın öncülüğünde #ErdoğanınCocaCola hashtagi Türkiye listesinde ikinci sıraya kadar yükselirken, Milli Görüş çizgisinin yayın organı Milli Gazete de konuya ilişkin haberinde “Sosyal medyada Erdoğan’ın açılışa katılmasına büyük tepki var” ifadesini kullandı. 

Coca-Cola'nın Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan fabrikası, Coca-Cola'nın Türkiye'deki 10. fabrikası olacak. 

Öte yandan Anadolu Grubu bünyesindeki Coca-Cola İçecek’in (CCI) Isparta’da açtığı fabrikanın, “Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri” adıyla açılışının yapılması dikkat çekti.

Coca-Cola İçecek’in resmi sitesi cci.com.tr’de yer alan, “Coca-Cola İçecek Türkiye’deki 10. fabrikasını Isparta’da açıyor” başlıklı haber kaldırılırken, başta Cumhurbaşkanlığı’nın resmi sitesi olmak üzere birçok haber sitesi , “Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri” adıyla açılışı duyurdu fakat daha sonra bu açıklamayı kaldırdılar. cci.com.tr’de silinen habere, Google’ın önbelleğinden ulaşmak mümkün. Haberde, “Coca-Cola İçecek (CCI), Türkiye’deki 10’uncu fabrikasını Isparta’da açmaya hazırlanıyor” ifadesi yer alıyordu.

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde de Erdoğan’ın açılışına katıldığı Coca-Cola fabrikasının ismi saklanarak, “Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri Açılış Töreni (Isparta)” diye verildi.

Coca-Cola’nın İsrail’e destek verdiği iddiaları nedeniyle, Türkiye’de sık sık Coca-Cola için “İsrail malı” denilerek boykot çağrıları yapılmıştı. Milli Görüş’ün yayın organı Milli Gazete de konuyu sayfalarına taşıyarak, Erdoğan’a verilen tepkiye dikkat çekti.

Milli Gazete sayfalarından haberi şöyle geçti:

“Coca Cola İçecek CEO'su Burak Başarır, ​Isparta'da açılacak olan fabrika ile ilgili olarak Turkishtime adlı ekonomi dergisine şu beyanatı verdi: ​"Anadolu Grubu'nun ana hissedarı olduğu, Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan'da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca- Cola İçecek olarak Türkiye'deki onuncu fabrikamızı Isparta'da açmaya hazırlanıyoruz. 1964 yılından bu yana Türkiye ile beraber büyüyoruz. Bölgesel olarak içinde bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara inanıyoruz. Ana hissadarımız Anadolu Grubu ile yatırımlarımıza devam ediyoruz."

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Öte yandan Coca-Cola'nın Filistin halkına zulmeden İsrail'e büyük finans desteği verdiği gerekçesiyle Türkiye kamuoyunda antipati duyulan bir tarafı da var. Bugün sosyal medya ağlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Coca-Cola fabrikasının açılışına katılacak olmasına yönelik tepki gösteriliyor.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları