loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun, siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar

Erdoğan: Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun, siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar
Tarih: 07.12.2017 - 08:57
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. Şu anda Trump’ın bu açıklamaları adeta mikser görevi görmektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'a gitmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda işçilere hitap etti.

Erdoğan özetle şunları söyledi: 

"Taşeronla ilgili gerek belediyelerin gerek devletin atacağı adımlar planlandı. En son biz de birlikte oturup bu çalışmaları değerlendirdik ve sonunda da Salı günü grup toplantısında açıkladığımız gibi bu karara vardık. Hayırlı olsun. Kolay değil 900 bin işçi bundan istifade ediyor. Artık benim sonum, benim akıbetim ne olacak diye bir sorun yok. Yeter ki herkes kamunun kurallarına uysun. Tabii bugün malum Yunanistan’a gidiyorum. Atina’da görüşmelerimiz var. Oradan da yarın Gümülcine’ye Batı Trakya’ya geçeceğim.

ABD'YE KUDÜS TEPKİSİ

Fakat en önemlisi şu. Malum Türkiye saatiyle dün gece ABD Başkanı Kudüs’le ilgili açıklamasını yaptı. Aslında Amerika BM kararını hiçe saymıştır. Bugüne karar ABD ve İsrail dışında hiçbir ülkenin 1980 BM kararının dışında ona aykırı bir kararı olmamıştır. Şimdi ise tekrar bunu gündeme getirmek suretiyle sayın Trump’ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil. Çünkü Kudüs Müslümanların, Hıristiyanların ve kısmi olarak da Musevilerin adeta ibadetgahı olarak görülmüştür bugüne kadar. Ağırlıklı olarak tabii Müslümanların ilk kıblesidir Mescid-i Aksa. Böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktadır. Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun? Siyasi liderler karıştırmak için değil barıştırmak için olurlar. Şu anda Trump’ın bu açıklamaları adeta mikser görevi görmektedir. Kusura bakmasın Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak üye ülkeleri toplayacağız.

'HERKESİN FOYASI NET BİÇİMDE ORTAYA ÇIKIYOR'

Sayın Putin’le ve Batı ülkeleriyle de görüşmelerimi yapacağım çünkü artık bu sadece Müslümanların değil adeta insanlığın sorunudur. Sayın Trump güçlüyüm o nedenle haklıyım diyorsa yanılıyor. Haklı olan güçlüdür. Burada biz haklıyız ve bu kumpasların altında ne olduğunu da son zamanlardaki mahkeme sürecinden görüyoruz. ‘Bunda yalan söyledim, filanca rüşvet almadı…’ Şimdi herkesin foyası açık net ortaya çıkıyor. Muameleye de ona göre muhatap olacaklar. Çarşamba günü Kudüs’le ilgili İslam İşbirliği Liderler Zirvesi’ni İstanbul’da toplayacağız."

Hürriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları