loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Kayıplar olacak!

Erdoğan: Kayıplar olacak!
Tarih: 29.06.2016 - 21:54
Kategori: Gündem

Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada 'Bu mücadelede yeri geldiğinde güvenlik güçlerimizden, gerekse sivil vatandaşlarımızdan kayıplarımız oldu. Halen de oluyor. Bu mücadelede kayıplar olacak' dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada "Bu mücadelede yeri geldiğinde güvenlik güçlerimizden, gerekse sivil vatandaşlarımızdan kayıplarımız oldu. Halen de oluyor. Bu mücadelede kayıplar olacak" dedi.

Erdoğan, 'paralel yapı'nın Cumhurbaşkanlığı'na da girdiğini söyledi ve "Belki hâlâ vardır" dedi.

Erdoğan, Beştepe'de verdiği iftar yemeğinde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

13’ü yabancı uyruklu 42 kişi hayatını kaybetti. İlk anda 239 yaralımız vardı. Bu yaralılarımızın büyük bir kısmı taburcu oldu ve 100 civarında şu anda tedavisi devam eden yaralılarımız var. Türkiye dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde olan ülke olarak ağır bir imtihandan geçiyor. Terörün üstesinden geleceğimizden herhangi bir şüphem yok. Er veya geç bu işin üstesinden geleceğiz. Bu mücadelede yeri geldiğinde güvenlik güçlerimizden, gerekse sivil vatandaşlarımızdan kayıplarımız oldu. Halen de oluyor. Bu mücadelede kayıplar olacak. Biz terör örgütlerinin kıydığı her canı şehit olarak görüyoruz.

Terör örgütlerinin amacı Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaktır. Taviz vermeye zorlamaktır. Biz Çanakkale'de çeyrek milyon ferdini kaybetmesine karşın kardeşliğini kaybetmemiştir. Sicil vatandaşlarımızı şehit edenlerin kimler olduğu çok açık ortada.

Türkiye dünyanın en eli kanlı örgütlerinin hedefinde olarak ağır bir imtihandan geçiyor. Er ya da geç Allah'ın izniyle bu işin üstesinde geleceğiz. Gerek güvenlik güçlerimizden gerekse sivil halktan kayıplar vermeye devam ediyoruz. Biz bu can kayıplarını şehit olarak kabul ediyoruz.

Türkiye'yi köşeye sıkıştırma, taviz vermeye zorlama amacı ile yapılan saldırılar olduğu açıktır. Biz de Türkiye'nin birliğinden vazgeçemeyeceğini dünyaya bildirdik. Dünya hala bizim yaptığımız operasyonların sivil vatandaşları öldürmeye yönelik olduğunu iddia ediyor bunun aslı böyle midir. Sivil insanları öldürenler teröristler değil midir? Daha önce Ankara Garı'nda sivil vatandaşları öldürenler teröristler değil miydi? Yapılan algı operasyonu ile güvenlik güçlerimizi suçlu duruma düşürme çabası var ama buna hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları