loading
close
SON DAKİKALAR

'Erdoğan referandum için meydanlara iniyor'

'Erdoğan referandum için meydanlara iniyor'
Tarih: 21.01.2017 - 08:31
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Meclis'ten geçen Başkanlık anayasasının referanduma götürülmesi sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlara ineceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Meclis'ten geçen Başkanlık anayasasının referanduma götürülmesi sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meydanlara ineceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, itirafçı diye ifade veren bazı FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin bilerek hedef saptırmaya çalıştığını, verdikleri bilgilerin çeliştiğini söyledi. İbrahim Kalın gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Hürriyet gazetesinin hükümete yakınlığıyla bilinen Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, özetle şunları söyledi:

BİLGİLER UYUŞMUYOR

“Cumhurbaşkanımızın endişesi tam da o. İtirafçı diye ifade veren bazı FETÖ’cülerin bilerek hedef saptırmaya çalıştığı, verdiği bilgilerin birçok başka bilgi ile uyuşmadığı, çeliştiği yönünde bir tablo çıktı. Cumhurbaşkanımız ona atıfta bulunuyor. FETÖ ile mücadele bugünden yarına tamamlanacak bir konu değil. İşin bir görünen tarafı var, bir de görünmeyen tarafı var. Çünkü bu örgüt devletin çeşitli kademelerine sızıp kripto elemanlarını uyur hücre haline getirme potansiyeline sahip. Bu, hassasiyetle yürütülmesi gereken bir süreç.

Cumhurbaşkanımızın da daha önce ifade ettiği gibi kurunun yanında yaş da yanmasın, at izi it izine karışmasın diye. Bu konuda da ilgili bütün birimler bunu dikkate alarak hareket etmek durumunda.

(Belediyeler ve kamu kurumlarında FETÖ temizliğinin yavaş gittiği algısı) Algıyla hareket etmek doğru olmaz. Bu tür konularda somut bilgiye, veriye, belgeye, incelemeye ve araştırmaya dayalı hareket etmek durumunda sorumluluk sahibi insanlar. Yoğun ve dikkatli mücadelenin verildiğini biliyoruz. Hataları da asgariye indirmek için arkadaşlar gerekli gayret gösteriyorlar. Ama kolay bir süreç değil, söylemek lazım.

CUMHURBAŞKANI ANLATACAK

(Anayasa değişikliği, referandum süreci) Cumhurbaşkanımız bu süreci en fazla savunan, Türkiye’nin gündemine getiren lider olması hasebiyle elbette bu konuyu vatandaşlarımıza anlatma noktasında kendisi de bir çalışmanın içerisinde olacak. Kendisi aslında bunu şimdi de yapıyor. Bu çerçevede çalışmalar devam edecek ama daha spesifik olarak nasıl bir referandum süreci olur, onun cevabını vermek için henüz erken. Önce bir gelsin Cumhurbaşkanımızın önüne paket, Meclis’ten geçmiş bir şekilde. Ondan sonra referandumun hem ne zaman yapılacağına ilişkin takvim hem de o süreçte nasıl bir yöntem izleneceği netleşir.”


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları