loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan Toprak tekzip açıklamasında bulundu

Erdoğan Toprak tekzip açıklamasında bulundu
Tarih: 29.06.2015 - 11:58
Kategori: Siyaset

Erdoğan Toprak, Habertürk Gazetesi’nin bugünkü sayısında yayınlanan röportajındaki yanlış anlamalara neden olan ifadelerin düzeltilmesini istedi...

Erdoğan Toprak, Habertürk Gazetesi’nin bugünkü sayısında yayınlanan röportajındaki yanlış anlamalara neden olan ifadelerin düzeltilmesini istedi...

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Toprak:

''Gazetenizin 28 Haziran 2015 Pazar günlü nüshasında, şahsınızla yapmış olduğumuz söyleşi metninde, amacını aşan şekilde yorumlanarak, yanlış anlaşılmama neden olan bazı ifadelerimin düzeltilmesi gereği söz konusudur.
Gerek CHP parti kamuoyu gerekse okurlar tarafından maksadımın dışında algılamalara yol açabilecek bu ifadelerin, aşağıda belirttiğim şekilde düzeltilerek ilk nüshanızda yayınlanmasını rica ederim.'' diyerek tekzip açıklamasında bulundu.

Toprak'ın açıklama metni şöyle:

“Biz partimizin yetkili organlarında koalisyon müzakerelerini ele alırken meseleye partiler açısından değil, ilkeler bazında bakıyoruz, demiştim. 14 ilkemizi daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Toplumun temel ekonomik ve sosyal sorunlarını, insan hakları ve demokrasi anlamındaki eksiklikleri giderecek politikaları ortaya koyabilirsek, her şey mümkündür. Ancak bu, AKP ile koalisyona evet anlamına gelmez. Öncelikli olan, ilkeler düzeyinde uzlaşıdır. Koalisyon bir diplomasi sanatıdır.

İlkeler şeffaf ve açık bir şekilde ortaya konulup, müzakere edilerek, uzlaşı arayışı noktasına gelindiğinde, partimizin yetkili kurulları, örgütü, tabanı ile birlikte yapılacak değerlendirme süreçleriyle, ortaya bir karar konulacaktır. Demokratik işleyiş ve doğru olanı budur. Dolayısıyla söyleşide yer verilen ‘Tabanımızı zaman içerisinde ikna ederiz’ ifadem kastını aşan bir şekilde yorumlanmıştır. Metindeki bu ifadenin kaldırılmasını rica ederim."



Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları