loading
close
SON DAKİKALAR

Esenyurt'ta dehşet: Çırılçıplak soydular, dövdüler, defalarca bıçakladılar

Esenyurt'ta dehşet: Çırılçıplak soydular, dövdüler, defalarca bıçakladılar
Tarih: 09.10.2014 - 10:57
Kategori: Yerel

Durumu ağır olan gencin ağabeyi, kardeşinin işten dönerken olayların ortasında kaldığını söyledi...

Esenyurt'ta, Kobani protestolarına müdahale eden karşıt görüşlü grup tarafından çırılçıplak soyularak dövülen ve defalarca bıçaklanan bir genç hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan gencin ağabeyi, kardeşinin işten dönerken olayların ortasında kaldığını söyledi.

Esenyurt'ta dün akşam saatlerinde bir genç , kalabalık bir grup tarafından, "Kobani için yapılan protesto gösterilerine katıldığı" gerekçesiyle, üzerindeki kıyafetler çıkartılıp feci şekilde dövüldü, defalarca bıçaklanarak ağır şekilde yaralandı. Darp edilmiş, bıçaklanmış ve çıplak şekilde bulunan Kabil Okyayatan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, ağabeyi yaşananlara isyan etti.



Dün akşam saatlerinde Esenyurt Örnek Mahallesi Erzurum Kongre Caddesi üzerinde çıkan olaylar sırasında, "Kobani protestocularına tepki" göstermek için toplanan bir grup tarafından, üzerindeki kıyafetler çıkartılıp feci şekilde dövülen ve bıçaklanan Kabil Okyayatan, ilk olarak kaldırıldığı Esenyurt Devlet Hastanesi'nden, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. İşten eve dönerken IŞİD'in Kobani saldırılarını protesto eden göstericiler ve karşıt görüşlü bir grup arasında kaldığı iddia edilen Kabil Okyayatan'ın, karşıt gruptakiler tarafından soyulup darp edildikten sonra bıçaklandığı öne sürüldü. 

Esenyurt'ta dehşet: Çırılçıplak soydular, dövdüler, defalarca bıçakladılar


‘BİZ NEYİ PAYLAŞAMIYORUZ?’ 

Kabil Okyayatan'nın işten eve döndüğü sırada olayların arasında kaldığı ifade eden kardeşi Nurettin Okyayatan, “Saat 18.30 sıralarında küçük kardeşim işten geliyor. İş çıkışı çatışma saatine geliyor. Evlerine giderken bir grup ile polis arasında çatışma olmuş. Kardeşim de arada kalmış. Polis bunlara biber gazı atmış. Bunlar kaçarken bu sefer başka bir gruba yakalanıyor. Bunlar da linç ediyorlar. Bana kardeşim telefonla durumu bildirdi. Ben de bunun üzerine evden ayrıldım. Olay yerine geldiğimde ambulans daha yeni geliyordu. Bir insanı çırılçıplak soyup dövmeye kimin hakkı var. Doktorlar durumu hakkında bize pek bir şey söylemedi. Yaklaşık 10-15 yerinden bıçaklanmış. Sırtında bayağı bir bıçak izi var. Doktorlar ameliyat gerekmediğini söyledi bize. Bu ülkeye ne oluyor? Bu insanlara ne oluyor? Birisi çıksın desin ki neden birbirinizi öldürüyorsunuz? Ne gerek var? Biz neyi paylaşamıyoruz?” dedi.

Hakan Kaya - DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları