loading
close
SON DAKİKALAR

Eskişehirspor 0-0 Galatasaray

Eskişehirspor 0-0 Galatasaray
Tarih: 14.09.2014 - 09:48
Kategori: Spor

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında 0-0 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçında eksikleri olduğunu ve daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında 0-0 berabere kaldıkları Eskişehirspor maçında eksikleri olduğunu ve daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cesare Prandelli, "Maçla ilgili ilk düşüncem, daha çok çalışmamız gerektiğidir. Sahada daha agresif olmalıyız. Oyunun hızını artırmalı ve tempoyu yüksek tutmalıyız. En önemlisi de saha içinde biraz daha organize olmalıyız. Rollerimizi iyi belirlemeliyiz. Bugün son pası yapmakta güçlük çektik. Maç içinde konsantrasyonumuzu yüksek tutmalıyız. Bunların doğru yapılmasını sağlamak da bizim işimiz" diye konuştu.

Daha iyi bir Galatasaray için çalıştıklarını aktaran Prandelli, "Büyük bir takımın büyük bir karaktere de sahip olması gerekir. Bu agresif karakteri de benim ortaya çıkarmam gerekiyor ve bunu başaracağım. Kafamdaki Galatasaray'ı umarım en yakın zamanda izleriz. İki aydır bunun için çalışıyoruz. Antrenmanlarda bunun için çaba sarf ediyoruz. Bizim için her oyuncu önemli. Ben, oyuncularıma da söylediğim gibi, bireysel futbol değil, takım oyunu istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Sneijder'in ayaklarındaki güç 1 saatlik"

Galatasaray'ın oynadığı 3 maçta da Sneijder'i oyundan almasıyla ilgili olarak İtalyan teknik adam, "Bugün sadece Sneijder değil, herkes biraz ağır kaldı. Onun oynamasını tabii ki hepimiz istiyoruz ama biliyoruz ki ayaklarındaki güç hala 1 saatlik. Zaman içinde kondisyonunun artmasını sağlayacağız. Herkes saha içinde daha hızlı olmalı ve biz de bunun için çalışacağız" dedi.

"Melo'nun cezası ağır oldu"

Cesare Prandelli, Felipe Melo'ya verilen 2 maç cezayla ilgili olarak, "Melo hakkında verilmiş hukuki bir karar var ve maalesef üzerinde tartışamayacağız. Herkesin bildiği bir şey var. Melo'nun sosyal medyada paylaştığı, kendi yazdığı bir şey değil. Bence ceza biraz ağır oldu" değerlendirmesinde bulundu.

İtalyan teknik adam, takımın yavaş futbol oynadığı şeklindeki sözleriyle ilgili olarak, bu seviyede ve yaştaki oyuncuları nasıl daha hızlı hale getirebileceği yönündeki soruya, "Buradaki sorun, yaş değil. Tüm oyuncuların gelişme gösterme ihtimali var. En önemlisi, maç esnasında topa fazla dokunmamak, topu daha hızlı çevirebilmek. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht ile yapacakları maça kadar daha hazır hale geleceklerine inandığını aktaran Prandelli, şöyle devam etti:

"Kesinlikle çok gelişeceğiz. Çünkü taraftarımız da bizimle birlikte olacak. İçimizde konsantrasyon eksiği bulunan bir oyuncu varsa taraftarımız sayesinde daha iyi bir futbol ortaya koyacaktır."

Seyircisiz futbolun çok şey kaybettiğini dile getiren Prandelli, "Ne zaman taraftar olmazsa, futbolda bir güzellik eksik kalıyor. Ben ekonomik bir ceza verilmesini tercih ederim" diye konuştu.

Bruma'nın oyundan alınarak yerine Umut Bulut'un sahaya sürülmesi ve Alex Telles'in kadroya alınmamasına da değinen İtalyan teknik adam, "Bruma'nın perfomansı, gayet iyiydi ama maalesef futbolda her zaman 3 değişiklik hakkımız var. Umut Bulut, eğer o golü atsaydı, güzel bir değişiklik yapıldığını konuşacaktık. Alex Telles ise iyi çalışıyor. Zaman içinde başka oyuncuları da kenarda tutabilirim" diyerek sözlerini tamamladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları