loading
close
SON DAKİKALAR

Kılıçdaroğlu: Fakir fukara vergi verirken ülkeyi yönetenler vergi vermemek için her numarayı yapıyor bu yüzden üstüne gidiyoruz

Kılıçdaroğlu: Fakir fukara vergi verirken ülkeyi yönetenler vergi vermemek için her numarayı yapıyor bu yüzden üstüne gidiyoruz
Tarih: 14.12.2017 - 17:12
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Belediyesi'nin toplu temel atma törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Muğla Belediyesi'nin toplu temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede fakir fukara vergi verirken ülkeyi yönetenler vergi vermemek için her numarayı yapıyorlar bu yüzden üstüne gidiyoruz" dedi.

CHP lideri Başbakan Binali Yıldırım'ın Meclis Genel Kurulu'nda Filistin'e ilişkin konuşmasını hatırlatarak,"'Bizim Doğu Kudüs'te büyükelçiliğimiz vardı' dedi. Açtık bakanlığın sitesine büyükelçilik var mı diye, yok. Sen eline verilen metne baktın mı hiç? Doğu Kudüs'te konsolosluk var" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bir zat var  diyor ki ne yapıyor bu Kılıçdaroğlu? Kılıçdaroğlu milletin halini, işsizliği, yoksulluğu düşünüyor. Sen cebini ben memleketi düşünüyorum. Aramızda siyah beyaz kadar fark var. İstediğin kadar rahatsız ol söylemeye devam edeceğim.
 
Belediye başkanlarımızdan 2 şey istiyorum. Birincisi her kuruşun hesabını millete vereceksin. Bu bizim namus borcumuz. Biz onlar gibi değiliz. Bizi onlardan ayıran temel nokta biz hesap vermekten korkmayız. Siyasetçi vatandaşa hesap soramaz hesap verir.

İkincisi de görüşü ne olursa olsun ayrım yapmadan eşit hizmet vereceksiniz. Bizim için yandaş değil vatandaş esastır. Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın durumu hiç iç açıcı değil. Mazot, enflasyon almış başını gidiyor. Dışarıdan mercimek, nohut getiriyorlar. Kendi vatandaşıyla mücadele eden siyasi bir anlayış var. Gittiler Sudan'da arazi kiraladılar. AK Parti'nin başında oturan zata sormak istiyorum, Sudan'da neden arazi kiraladın, ülkede toprak, tohum mu yoktu? Oradaki ürünleri buraya getirecek kendi çiftçinle rekabet edeceksin. Buna karşı biz mücadele ediyoruz. Düne kadar ağızlarına taşeron işçisinin adını bile almazlardı. Dedik, dedik Mısır'daki sağır sultan duydu. Çözeceksin bu sorunu, sonuna kadar takip edeceğim. Bütün büyükşehir belediye başkanlarımıza söyledik, kırsaldaki çiftçinin ürünlerini sen alacaksın, dedik. Sağlıklı bir gelir paylaşımı olacak. Belediye, çiftçi, kentte oturan vatandaş kazanacak. Böyle yapmazsa yandaş kazanır vatandaş kaybeder. 

Erdoğan'a: Suriye'de akan kanın sorumlusu bu adam"

Muğla olağanüstü güzel bir yer. Bu bölge sadece Türkiye değil dünyaya hizmet eden bir bölge. Onlar turizm için her kötülüğü yaptılar, tüm komşularla kavga ettiler, biz yurtta barış dünya barış diyoruz. 

Suriye'de akan kanın sorumlusu bu adam. Ankara'daki zat kendi çocuğunu niye göndermiyorsun oraya? Size dünyayı dar edeceğim.

-Geldiğimiz nokta Türkiye'nin bekası sorunudur. Bu ülkenin bütün milliyetçilerine, muhafazakarlarına, liberallerine, sosyal demokratlarına sesleniyorum hep birlikte ülkeyi aydınlığa çıkarmak zorundayız. Olay sağ sol mücadelesi olmaktan çıkmıştır. Üzerimize baskıyla geliyorlar. İstedikleri kadar baskı, zulüm yapsınlar bildiğimiz namuslu yoldan dönmeyeceğiz. 

Bizim belediyelerimiz sadece bulundukları yerlerdeki yurttaşlara yardım etmiyorlar. Türkmenlere, Ezidilere yardım götürdük. Her mağdura yardım götürüyoruz. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Bizim kalbimizde insan sevgisi var.

"Biz vatandaşı düşünüyoruz senin gibi Man adalarında şirketler kurdurtmuyoruz"

Bugün AK Parti'nin başındaki zat demiş ki 'Kılıçdaroğlu asgari ücret 2 bin lira olacak demiş. Nereden çıkarmış?'. Düşünerek çıkardım. İnsan ancak zar zor 2 bin lirayla geçinebilir. 

Asgari ücret bin 500 lira olsun dedik bin 404 lira yaptılar. Bizim bütün belediyelerimizde asgari ücreti net bin 500 lira yaptık. Erzurum'daki en küçük Çat Belediyesi bin 500 lira verirken sen neden veremiyorsun?

Biz vatandaşı düşünüyoruz senin gibi Man adalarında şirketler kurdurtmuyoruz. Yine mahkemeye verecek. Korkmuyoruz sen kimsin, senden korkacağız. 

2 bin lirayı nereden bulacağız, diyorlar. Sen cebine ayırdığından vazgeçersen para var. Yüzde 11,1 büyüdük. Sordum emekli, çiftçi, esnaf büyümemiş. Kimin cebi büyüdü, yandaşların cebi büyüdü. Ben o parayı onlardan alıp millete vereceğim. Diyorsan bu para çok teklifim var. Bir ay 2 bin lirayla idare et bakalım başına ne gelecek... Uçağa biniyorsun, arabaya biniyorsun, yemek yiyorsun para vermiyorsun. Sen ayda dünyanın parasını alıp geçinemiyorsun. 

"Doğu Kudüs başkent olsun, dediler, söz verdin gereğini yap"

-Filistin bizim milli davamız. 68'lerde Filistin'de gencecik fidanlar bıraktık. İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul'da toplandı. Doğu Kudüs başkent olsun, dediler. Bu karar önemli. Hükümet gereğini yerine getirsin. Filistin'e gidecekler, gidip büyükelçiliği burada kuruyorum diyecekler. Karara destek veriyoruz. Şimdi sözünü tut. Mavi Marmara gibi yapmayacaksın, yan çizmeyeceksin, kapı arkasında anlaşma imzalamayacaksın. Madem söz verdin gereğini yap. 

-Bütçe görüşmelerinde Binali Yıldırım çıktı 'bizim Doğu Kudüs'te büyükelçiliğimiz vardı' dedi. Açtık bakanlığın sitesine büyükelçilik var mı diye, yok. Sen eline verilen metne baktın mı hiç? Doğu Kudüs'te konsolosluk var. Ben takipçisi olacağım. Filistin davasının sağı solu yoktur. Dökülen her kan bizim kanımızdır. 

"Demokratik parlamenter sistemde her kuruş verginin hesabı vatandaşa verilir"

-2019'da seçimlere gideceğiz. Önümüzde iki seçenek var. Ya demokratik parlamenter sistem ya tek adam rejimi Demokratik parlamenter sistemde her kuruş verginin hesabı vatandaşa verilir. Hanımlar musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödersiniz. Kefen bezine, dolmuşa,sakıza ödersiniz. Ama Man Adası'nda şirket kurarsan ödemezsin. Bu ülkede fakir fukara vergi verirken ülkeyi yönetenler vermemek için her numarayı yapıyorlar bu yüzden üstüne gidiyoruz. 

"Ey Kılıçdaroğlu diyor, daha sözü söylediğim gibi fezleke geliyor"

Aksi de tek adam rejimi olur. Biz güzel bir Türkiye'de birlikte yaşamak zorundayız. Kimliklerimiz, inançlarımız farklı olabilir ama bir arada yaşamalıyız. Tek adam rejimini getirirsiniz yargı bağımsızlığı olmaz. Bunu atın, tutuklayın, hakime telefon edin içerde tutun, izin verirsem çıkarın... Ey Kılıçdaroğlu diyor, daha sözü söylediğim gibi fezleke geliyor. Saraya kölelik yapanlar savcı da hakim de olamazlar. Parlamentoda konuşma, caddede konuşma, nerede konuşacağız. Bir de demokrasi var, diyor. Ülkede tek adam rejimi var. Bizim mücadelemiz insan hakları, demokrasi, yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü mücadelesidir. Hapishanelerinde vekil, gazeteci olan ülke demokratik değildir. Gazi Mustafa Kemal bize çağdaş uygarlığı hedef gösterdi. Çağdaş uygarlık oturarak, boyun eğerek olmaz."

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları