loading
close
SON DAKİKALAR

Fatih Belediye Başkanı: Hasbahçe asla ve asla inşaata açılmayacak

Fatih Belediye Başkanı: Hasbahçe asla ve asla inşaata açılmayacak
Tarih: 13.10.2017 - 13:52
Kategori: Gündem

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Topkapı Sarayı'nın Hasbahçesi'nin 'denetimli inşaat'a açılacağı iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Topkapı Sarayı'nın Hasbahçesi'nin 'denetimli inşaat'a açılacağı iddialarıyla ilgili soruları yanıtladı. Hasbahçe'de gazetecilerin karşısına geçen Demir, "Maksadını aşmış bir haber. Bizim anıtlar kuruluna önerdiğimiz yer surların arasındaki dar alan. Ve bu alan gördüğünüz gibi metruk bir alan. Bizim açımızdan dünyanın en güzel yeri ama güvenlik açısından da sıkıntılı bir alan" diye konuştu.

"ASLA VE ASLA İNŞAATA AÇILMAYACAK"

Amerikalı Sarai Sierra'nın bulunduğu yerde öldürüldüğünü hatırlatan Demir, "Burası asla ve asla inşaata açılmayacak. Burada asla inşaat söz konusu değil. Koruma amaçlı imar palanlarına aykırı taş bile koyamazsınız. Hedefimiz ne peki? Bu alanda ecdad yadigarı tarihi eserlerimiz var. 1. derece SİT alanlarında eserleri ihya mümkün değil. Anca kazı yapıp sergi yaparsınız. Burada İncili Köşk, Şevkiye Köşkü ve Topkapı'ya ismini veren Topkapı batarya binası bulunmaktadır. Burada temel amacımız bu vesileyle bu tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu mümkün olacak ve bu kullanım açısından, güvenlik açısından sıkıntlı alanlar turizme kazandırılacak. Bu eserler hangi amaçla kullanılacak? Topkapı Sarayı'nın depolarında binlerce tarihi eser var. Bunların da sergilenecek mekanlara, müzelelere ihtayacı var. Biz bu öneriyle hem buranın güvenliğini sağlamış olacağız, hem tarihi eserlerin restorasyonunu sağlayacağız. Hem de Topkahı Sarayı'nda bulunan tarihi eserlerin sergilenmesininin önü açılacak. Bunları düşündüğümüzde son derece makul ve pratik bir öneri" şeklinde konuştu.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları