loading
close
SON DAKİKALAR

Fatih delege seçimlerine itiraz

Fatih delege seçimlerine itiraz
Tarih: 21.02.2012 - 00:00
Kategori:

Fatih 2009 CHP belediye başkan adayından delege seçim sandığı itirazı...

Fatih 2009 CHP belediye başkan adayından delege seçim sandığı itirazı;

CHP FATİH İLÇE BAŞKANLIĞINA
21 Şubat 2012/İstanbul

28.10.2011 tarih ve 2011/7702 sayılı genelge ile başlayan , parti tüzüğüne ve kongreler yönetmeliğine göre gerçekleştirilmesi gereken  kongre takvimi,  Fatih ilçemizde , tüzüğe ve kongreler yönetmeliğine aykırı uygulamalarla ve büyük bir gizlilik içerisinde yürütülmüş, delegeler SANDIK KURULMAKSIZIN BELİRLENMİŞTİR.

Kongreler yönetmeliğinin 2. Bölümünün  8. Maddesi , “kesinleşen üye çizelgeleri ile birlikte seçimlerin yapılacağı yer , gün ve saat ile görevli ilçe yöneticilerinin çizelgesinin de asılarak ilan edilmesini” hükmetmekte olup , seçimlerin yapılacağı yer,zaman ve saat ile görevlilerin isimlerinin çizelgesinin duyurulmasını sandık kurmanın ilk ve en önemli ayağı ,olmazsa olmaz koşulu olarak belirlemektedir. İlçe yönetim kurulunuzca da çok iyi  bilinmektedir ki , seçim yapmak, sandık kurmak gibi bir niyet olmadığı için, seçim  zamanı ,seçim yeri  ve seçim saati  gibi , yönetmeliğin öngördüğü çalışmalar yapılıp liste hazırlanmamış  ,bu  yöndeki bilgi edinme girişimleri karşılık bulamamış  , hatta bazı ilçe yönetim kurulu üyeleri bizim de bilgimiz yok diyerek işleyişten duydukları sıkıntıyı örgüt emekçileri ile paylaşmışlardır.

Parti aktivitelerinin tümüne katılmaya çalışan , seçim çalışmalarında  etkin görev alan partililerimizden, o an itibarıyla İlçe merkezinde bulunanlar , bu durumu tutanak altına almış , ayrıca ,İstanbul 2. Noterliğince 23.01.2012 tarihinde ilçe merkezinde partililerin huzurunda , delege seçimlerinin yapılacağı yer , tarih , saat ve görevlilerin isim listesinin ASILMADIĞI VE İLAN EDİLMEDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR.

CHP tüzüğüne ve Kongreler Yönetmeliğine açıkça aykırı bu husus İstanbul İl Başkanlığına ve Genel Sekreterliğe bildirilmiş, buna rağmen , partililerimizin bir kısmının özel bürolara çağırılarak kendilerinden delege ismi  istenmesi ,”süzgeçten geçirilerek”  delege belirlenmesi işlemi devam etmiştir. Bu yöndeki yakınmalar nihayet Genel Merkezin en azından bir bölümünden duyulabilmiş , bir iddiaya göre Amasya Milletvekilimiz Sn. Ramis TOPAL , bir iddiaya göre ise eski İstanbul Milletvekilimiz Sn. Çetin SOYSAL ,bir iddiaya göre ise ikisi birden  Fatih İlçesinde delege belirlemesinin SANDIK KURULARAK MI ?  yoksa SANDIK KURULMADAN MI ? yapıldığını araştırmak üzere Genel merkezce görevlendirilmişlerdir.

Bu görevlendirmenin bir yasak savma mı , yoksa gerçekten sandık kurulmasını sağlamak amacıyla mı yapıldığını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

Ancak bugün, İl yönetim kurulu üyesi olduktan sonra parti üyesi olan , 2. Cumhuriyetçi 10 Aralık Hareketinde siyaset yaparken CHP’ye hakaretler yağdıran  CHP İstanbul İl Başkanının  ve ömrünü CHP’ye karşı mücadeleye adamış sağ kökenli bir CHP milletvekilinin himayesindeki ,gerek CHP Fatih ilçe örgütünde , gerekse de seçmen bazında ağırlığı olmayan bir kadronun kongre kazanmak adına hiçbir kural tanımadığına , yıllardır partisinin başarısı için emek veren partilileri hukuk ve etik dışı yöntemlerle tasfiye etmeye çalıştığına tanıklık ediyoruz. 

Partisinin başarısı için büyük bir özveri ile mücadele eden , sandık başlarını namusu gibi koruyan partililerimiz mahallelerinde sandık kurulmadığı için delege olma hakkını kaybetmişlerdir. Delege olarak atanan partililerimiz arasında da mutlaka delege olmayı hak eden çok değerli arkadaşlarımız olabilir , itirazım delege olarak atananlara değil , hukuk ve etik dışı yöntemlerle delegeleri belirleyen kadroya ve  tasfiyeci yönteminedir.

Ayrıca ismim üzerinde delege yapılıp yapılmadığıma ilişkin değerlendirmeler yapıldığını , Olağanüstü kurultay için imza vermem nedeniyle İstanbul İl Başkanı ve Genel Merkez tarafından mahalle delegesi yapılmamam için talimat verildiğini duymaktayım. Öncelikle ,Fatih’in hiçbir mahallesinde kurulmadığı gibi , Mahallemde de sandık kurulmadığı için delege adayı olmadığımın bilinmesini isterim, ancak ; bundan daha önemlisi 30 yıla yaklaşan siyasi yaşamım boyunca  sosyal demokrasiden ve Kemalist çizgiden asla ayrılmadım. Cumhuriyetimizin ve Partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e katil diyenleri , cemaatlere övgüler düzenleri , 12 Eylül referandumunda AKP ile paralel olarak EVET diyenleri ,Ulus devlet modelinden rahatsızlık duyanları Milletvekili ve üst düzey yönetici  yapan bir anlayış    tarafından delege olarak atanmamak beni üzmeyeceği gibi , siyasi yaşamımdaki en büyük onuru kazandırır.

Ben CHP’nin temel değerlerine bağlı bir partili olarak  , Türkiye’de laikliğin tehlikede olduğunu , yargıda ve emniyette cemaatleşmenin varlığını ve etkinliğini  söylemeye devam edeceğim , 19 Mayıs’ın kutlanmaması için alınan kararı eleştirmeye , çocuklarımızın 3 yaşında kuran kurslarına gönderilmesine , İlkokul çocuklarının Devlet eliyle Umre’ye götürülmelerine karşı çıkmaya devam edeceğim , Başbakan’ın özel görevliler  atayarak PKK ile pazarlık yapmasına , daha da ileri giderek PKK’yı yönettiği iddialarına şeklen ya da laf olsun diye değil , gerçek bir vatansever olarak sessiz kalmayacağım.

Atatürk’e ve Cumhuriyetin temel kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecek , Atatürk’ten ve Kuvay-ı Milliyeden devr aldığımız Anti Emperyalist Devrimci ruhumuzu koruyarak ,partimin AKP ile PKK arasında bir yere konumlandırılması projesinin parçası olmamak için sonuna kadar direneceğim. 
Belki delege olamayacak , belki delege olmayı hak eden birçok arkadaşımın delege olamamasına neden olacak , ama ASLA TESLİM OLMAYACAĞIM.

Bu dilekçeyi kimseden delegelik dilenmek için değil , partimizin içine düşürüldüğü durumdan rahatsızlık duyan binlerce partilinin duygularına tercüman olmak için kaleme aldığımın bilinmesini isterim.
Tüm olumsuzlukları , tasfiye  gerekçelerini ve emrin nerelerden geldiğini bilmeme rağmen ,CHP terbiyesi almış bir partili olarak ve  parti içi hukuka saygım gereği , CHP Fatih ilçesinde delege seçimlerinin SANDIK KURULMADAN gerçekleştirildiğini bir kez daha dikkatinize ve değerlendirmelerinize sunuyor , tüzüğe ve yönetmeliğe aykırı olarak yapılan delege belirlemesine İTİRAZ EDİYORUM.
Saygılarımla,
Can ÖZYEDİERLER
Seyitömer mahallesi üyesi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları