loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe 2-1 Monaco

Fenerbahçe 2-1 Monaco
Tarih: 27.07.2016 - 23:41
Kategori: Spor

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında konuk ettiği Monaco'yu 2-1 yenerek tur için büyük avantaj elde etti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında konuk ettiği Monaco'yu 2-1 yenerek tur için büyük avantaj elde etti. Sarı lacivertlileri galibiyete taşıyan golleri Emenike (Dk.39 ve 61) atarken, Fransız ekibinin sayısı Falcao'dan (Dk.42) geldi. Hakem kararlarının önemli rol oynadığı karşılaşmada, Fenerbahçe'den Salih Uçan ve Monaco'dan Dirar'ın birer şutu direkte patladı.

ENERBAHÇE'NİN İLK 11'İ:

Ertuğrul, Van der Wiel, Kjaer, Skrtel, Neustader, Hasan Ali, Souza, Salih, Ozan, Fernandao, Emenike

MONACO'NUN İLK 11'İ:

De Sanctis, Fabinho, Raggi, Jemerson, Sidibe, Mendy, Lemar, Bakayoko, Dirar, Germain, Falcao Fenerbahçe 2-1 

CEZALI PEREIRA, STATTA YOKTU

Teknik direktör Vitor Pereira, cezası nedeniyle Monaco karşısında takımın başında çıkamadı. Pereira karşılaşmayı Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde izledi. Portekizli teknik adamın yerine başında sahaya yardımcı antrenör Filipe Almeida çıktı.

ERTUĞRUL TAŞKIRAN İLK KEZ AVRUPA’DA

Fenerbahçe'nin 26 yaşındaki kalecisi Ertuğrul Taşkıran, kariyerindeki ilk Avrupa kupası maçını oynadı. Birinci kaleci Volkan Demirel'in sakatlığı, Brezilyalı Fabiano'nun da Panathinaikos'la oynanan hazırlık maçında yüzünden sakatlanması nedeniyle Pereira, kaleyi Ertuğrul'a emanet etti. Ertuğrul geçen sezon sadece 3 Türkiye Kupası maçında Fenerbahçe kalesini korumuştu.Fenerbahçe 2-1 Monaco / CANLI ANLATIMTAKIM KAPTANI SIMON KJAER
Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Danimarkalı futbolcu Simon Kjaer çıktı. Takımın ilk iki kaptanı Volkan Demirel'in sakat, Mehmet Topal'ın da cezalı olması nedeniyle kaptanlık pazubandını tecrübeli stoper taktı. Takımın 3. kaptanı olan Kjaer, geçen sezon başı geldiği sarı lacivertlilerde ilk kez bu görevi üstlendi.

YENİ TRANSFERLER SİFTAH YAPTI

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Van der Wiel, Skrtel ve Neustadter, ilk kez resmi bir maçta sarı lacivertli formayı giydi. Diğer yeni oyunculardan İsmail Köybaşı sakatlığından dolayı kadroda yer almazken, Aatıf Chahechouhe ise ikinci yarıda oyuna girdi.

SALİH 810, EMENIKE 433 GÜN SONRA... 

Fenerbahçe'nin kiradan dönen futbolcuları Salih Uçan 810, Emenike ise 433 gün sonra bir resmi maçta sarı lacivertli formayı giydi. Son iki sezonu İtalya'nın Roma takımın kiralık geçiren Salih, en son 9 Mayıs 2014'de Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor maçında Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkmıştı. Geçen sezonu Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al Ain ve İngiltere'nin West Ham United takımında kiralık geçiren Nijeryalı forvet ise, sarı lacivertli formayı en son 21 Mayıs 2015'te Türkiye Kupası'nda Bursaspor karşısında terletmişti.

FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK

Fenerbahçe'de, sakatlıkları ve cezaları nedeniyle 6 futbolcu forma giyemedi. Sakatlıkları bulunan kaleci Volkan Demirel, yeni transfer İsmail Köybaşı ile son hazırlık maçında darbeye bağlı sakatlık geçiren Robin van Persie, Monaco karşısında kadroda yer almadı. Ayrıca cezalı olan Volkan Şen, de Alper Potuk ve Mehmet Topal karşılaşmada forma giyemedi.

DE SANCTIS, 2 BİN 187 GÜN SONRA KADIKÖY'DE 

Monaco'nun eski Galatasaraylı İtalyan kalecisi Morgan De Sanctis, 2 bin 817 gün sonra Kadıköy'de maça çıktı. Galatasaray'da forma giydiği 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'ye karşı 2 maça çıkan İtalyan kaleci, Kadıköy'de en son 9 Kasım 2008'de sahada yer almıştı. Galatasaray formasıyla yaklaşık 8 yıl önce Kadıköy'de çıktığı maçta De Sanctis takımın 4-1 yenilgisini önleyememişti. Dünkü maçta ilk 11'de sahaya çıkan İtalyan kaleci, 13. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları