loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe Bayburt'ta ter attı

Fenerbahçe Bayburt'ta ter attı
Tarih: 16.12.2014 - 16:41
Kategori: Spor

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ikinci hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Spor Toto 3. Lig takımlarından Bayburt Grup Özel İdare'yi 3-1 yendi.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu ikinci hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Spor Toto 3. Lig takımlarından Bayburt Grup Özel İdare'yi 3-1 yendi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe deplasmanda Bayburt İl Özel İdare'yi 3-1 devirerek kupada ilk puanı ile tanıştı.

Mücadelenin ilk yarısında Fenerbahçe Webo'nun 2. ve 34. dakikalarda attığı gollerle 2-0 öne geçti. Ev sahibi ekipten Kazım, 45. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 1'e indirdi. İlk 45 dakika Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda Fenerbahçe Mehmet Topuz'un 65. dakikada attığı golle farkı bir kez daha 2'ye çıkardı. Mücadele 3-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe bu galibiyetle grupta puanını 3'e yükseltirken, Bayburt İl Özel İdare ise 0 puanda kaldı.

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda 3. hafta maçlarında Fenerbahçe Altınordu'yu konuk edecek. Bayburt İl Özel İdare ise Kayserispor'a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya hızlı başlayan Fenerbahçe, golü 2. dakikada buldu. Alper Potuk sol kanattan hareketlendi ve sağ ayağının dışıyla, ceza sahasındaki Pierre Webo'yu buldu. Kamerunlu futbolcu sol ayağıyla kaleci Selçuk Aslan'ın solundan topu ağlarla buluşturdu ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

24. dakikada Bayburt, ilk yarıdaki en etkili atağını gerçekleştirdi. Sol kanattan Süleyman'ın ortasına Orçun'un kafa vuruşunda kaleci Mert Günok gole izin vermedi.

25. dakikada ev sahibi gole çok yaklaştı. Bayburt kaptanı Kazım Şeker'in pasıyla savunmanın arkasına hareketlenen Orçun kaleci Mert Günok'la karşı karşıya kaldı. Orçun'un vuruşu Mert'i geçti ama Selçuk Şahin araya girerek kafayla topu uzaklaştırdı.

27. dakikada Bayburt penaltı kazandı. Hakem Serkan Tokat, Egemen'in Orçun'a faul yaptığını söyleyerek beyaz noktayı gösterdi. Topun başına gelen Bayburt'un 10 numaralı futbolcusu Kazım Şeker, sol ayağıyla topu yerden Mert'in sağına göndermek istedi ama Fenerbahçeli kaleci gole izin vermedi.

30. dakikada sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Kazım'ın vuruşunu bir kez daha Mert Günok engelledi.

34. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Selçuk Şahin'in defansın arkasına attığı pasa Alper Potuk hareketlendi. Bayburt kalecisi Selçuk Aslan, topa Alper'den önce hareketlendi ama uzaklaştırmak istediği top Webo'ya gitti. Pierre Webo vuruşunu bekletmeden yaptı ve direğe de çarpan top ağlarla buluştu.

40. dakikada Bayburt İl Özel İdare farkı 1'e indirmeye çok yaklaştı. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Kazım Şeker kullandı. Ceza sahasında oluşan karambolde altıpas içerisinde topu önünde bulunan Orçun Selduman'ın çektiği şutta kaleci Mert Günok bir kez daha başarılı oldu ve gole izin vermedi.

41. dakikada ev sahibi bir kez daha çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Süleyman savunmadan öne çıkan Süleyman, Fenerbahçe ceza sahasında Mehmet Topuz'un ıska geçmesiyle topla buluştu ve vuruşunu yaptı ama top üstten dışarı gitti.

44. dakikada Bayburt İl Özel İdare bir kez daha penaltı kazandı. Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Kazım Şeker kullandı. Kazım'ın ortasını ön direkte Ahmet Kaan Ergün, topuğuyla içeri çıkarmak isterken hakem Serkan Tokat, topu Michal Kadlec'in eliyle kestiği gerekçesiyle karşılaşmada 2. kez penaltı noktasını gösterdi. İlk penaltı vuruşunda Mert'i deviremeyen Kazım bu kez Mert'in de müdahalesine rağmen topu ağlarla buluşturmayı başardı ve farkı 1'e indirdi.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri yaparak başlıyor. Egemen Korkmaz'ın yerine Bekir İrtegün, Savaş Polat'ın yerine ise Ramazan Civelek oyuna dahil olan isimler oldu.

Fenerbahçe 64. dakikada farkı tekrar 2'ye yükseltti. Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı orta ile sağ kanatta topla buluşan Ramazan Civelek, rakip oyuncuyu çalımlayarak pasını Diego'ya verdi. Ceza sahası içerisinde şut açısını bulamayan Diego da yerden pasını ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda bulunan Mehmet Topuz'a gönderdi. Mehmet Topuz'un gelişine çektiği şut kaleci Selçuk Aslan'ın solundan ağlarla buluştu ve fark tekrar 2'ye yükseldi.

70. dakikada Hüseyin Emre Durmuş, ceza sahası içerisinde sol çaprazda topu Selçuk Şahin'den kaptıktan sonra şutunu çekti ama Mert Günok topa iki hamlede sahip olmayı başardı.

85. dakikada Hakkı Helvacı'nın topuk pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Orçun Selduman son çizgiye indikten sonra ortasını yaptı, İbrahim Kongur yükseldi ama topa vuramayınca Bayburt İl Özel İdare mutlak bir golden daha oldu.

86. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Aziz Ceylan'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Alper Potuk'un yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.

Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı ve Fenerbahçe mücadeleden 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe grupta oynadığı ilk maçta kendi sahasında Kayserispor'a 2-1 mağlup olmuştu. Bayburt İl Özel İdare ise grupta oynadığı ilk maçta deplasmanda Altınordu'ya 1-0 yenilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları