loading
close
SON DAKİKALAR

Feyzioğlu CHP'yi kurultaya çağırdı

Feyzioğlu CHP'yi kurultaya çağırdı
Tarih: 29.06.2015 - 20:33
Kategori: Siyaset

Feyzioğlu, 'CHP Genel Başkanı kendi inisiyatifiyle kurultayı toplayarak kendine güven oyu istemeli' çağrısı yaptı.

Koalisyon tek başına bir istikrasızlık ya da yanlış bir model olmadığını savunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Sadece bakanlık paylaşımından ibaret bir müzakerenin yapılmayacağını umut ediyoruz. Koltuk sevdası son noktadır" dedi. CHP'yle ilgili mesajlarını sürdüren Feyzioğlu, "CHP Genel Başkanı kendi inisiyatifiyle kurultayı toplayarak kendine güven oyu istemeli" çağrısı yaptı.

Muğla Barosu'na kayıtlı stajyer avukatlar için Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ant içme törenine katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Koalisyon çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, tüm siyasi partilerin, hükümet kurulması için ellerinden geleni ilkeli bir şekilde yapması gerektiğini söyledi. Temel sorunları çözebilecek bir hükümet kurulması gerektiğini söyleyen Feyzioğlu, "Milletimizin verdiği mesajı doğru okumak gerekiyor. AKP neden ciddi bir şekilde oy düşüşüne uğradığını, diğer partilerin ise oylarını neden bu kadar yükselttiğini tahmin etmesi gerekiyor. Koalisyonların istikrarsızlık getirdiği uzun yıllar ileri sürüldü. Dünyada koalisyonla yürütülen çok sayıda devlet var. Koalisyon tek başına bir istikrarsızlık yada yanlış bir model değil. Bizim bu kültürü edinmemiz gerekiyor. En önemlisi sadece bakanlık paylaşımından ibaret bir müzakerenin yapılmayacağını umut ediyoruz. Koltuk sevdası son noktadır. Adalet ve dış politikaya ilişkin yaklaşımlar ne olacak? Bu sorunların mutlaka açık ve net bir şekilde belirlenmesi gerekiyor. İki kişi arasında bir kira sözleşmesi bile yapılırken şartlar belirleniyor. 'Bir şey olmaz ileride bu işi çözeriz' dediğiniz zaman uyuşmazlık olur. Ülkemizi yönetecek bir koalisyon kurulacaksa, bazı şeyler yolda konuşulur, derseniz ileride daha büyük sorun olur. Oluşturulacak şartlar halkın önüne konmalı. Gizli kapaklı, dipsiz bir kuyunun içine atılmamamız gerekiyor" dedi.

"KILIÇDAROĞLU GÜVEN OYU İSTEMELİ"

Feyzioğlu, daha önce 7 Haziran seçim sonuçlarını CHP açısından başarısızlık olarak nitelendirdiği açıklamasını vatandaşlık görevi olarak yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Sözlerimin arkasındayım. Bu seçimde CHP maalesef istediği oyu alamadı. Bunun mutlaka muhasebesinin yapılması gerekiyor. Koalisyon müzakeresine sağlam girilmesi gerekiyor. CHP Genel Başkanı kendi inisiyatifiyle kurultayı toplayarak kendine güven oyu istemeli. Sağlam bir kadroyla koalisyon masasına oturması gerekiyor. Aksi takdirde kendi tabanını ikna edemeyebilir ve çok köklü bir siyasi partinin tabanında sarsılmalara neden olur. Kamuoyunda 'Bakanlık almak için her şeyi verdiler' şeklinde bir algı oluşabilir. Sonrasında tabanı ikna edemezsiniz."

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, törende meslekte 40 ve 50 yılını dolduran avukatlara plaket verdi.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları