loading
close
SON DAKİKALAR

FIFA'dan Fred'e 1 yıl men

FIFA'dan Fred'e 1 yıl men
Tarih: 05.02.2016 - 18:22
Kategori: Spor

FIFA, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun kanında yasaklı madde bulunnası sebebiyle Shaktar Donetksli Fred'e verdiği 1 yıllık milli maçlarda oynayamama cezasının kapsamını genişletti...

FIFA, Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun kanında yasaklı madde bulunnası sebebiyle Shaktar Donetksli Fred'e verdiği 1 yıllık milli maçlarda oynayamama cezasının kapsamını genişletti ve Brezilyalı futbolcuyu 1 yıllığına tüm müsabakalardan men etti.

Geçtiğimiz yaz oynanan Copa Amerika'da yapılan testler sonucunda kanında yasaklı maddelere rastlanan Brezilyalı futbolcu Fred'e Güney Amerika Futbol Konfederasyonu tarafından verilen 1 yıl milli müsabakalardan men cezasının kapsamı genişletildi. Brezilyalı futbolcunun cezasını tüm müsabakalara yayan FIFA, cezası 27 Haziran 2015'te başlayan Fred'i, 27 Haziran 2016'ya kadar tüm maçlardan men etti.

FENERBAHÇE'DEN İLK TEPKİ

FIFA'nın Brezilyalı futbolcu Fred'e verilen doping cezasını genişleterek uluslararası, lig ve dostluk maçlarında da geçerli kılmasına Fenerbahçe cephesinden de tepki geldi.

Sarı-Lacivertli kulübün yöneticisi Murat Özaydınlı, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Ülke federasyonlarının, ülke takım ve oyuncularını nasıl kolladığının en bariz örneği. Aynen bizdeki gibi!!!!" ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'YE KARŞI İKİ MAÇTA DA OYNADI

CONMEBOL tarafından doping cezası verilen Fred için Fenerbahçe bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Shaktar Donetsk ile oynanan maçlar öncesinde UEFA'ya itirazda bulunmuştu. Ukrayna ekibi kulübe konuyla ilgili resmi bir bilgilendirme gelmediğini gerekçe göstererek Brezilyalı futbolcuyu tüm itirazlara rağmen iki Fenerbahçe maçında da oynatmıştı.

Konu ile ilgili UEFA'dan nasıl bir karar çıkacağı da merak konusu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları