loading
close
SON DAKİKALAR

Gaytancıoğlu; çeltik üreticisinin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz

Gaytancıoğlu; çeltik üreticisinin mağdur olmasına izin vermeyeceğiz
Tarih: 02.08.2015 - 15:57
Kategori: Siyaset

Gaytancıoğlu, bölgedeki çeltik üreticileri yaptığı görüşmeler ve çeltik tarlalarındaki incelemeleri neticesinde çeltiklerin durumunun gayet iyi olduğunu, çeltikte verimin yüksek olacağını ve üretim rekoru beklediklerini belirtti.

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, bölgedeki çeltik üreticileri yaptığı görüşmeler ve çeltik tarlalarındaki incelemeleri neticesinde çeltiklerin durumunun gayet iyi olduğunu, çeltikte verimin yüksek olacağını ve üretim rekoru beklediklerini belirtti.

Tarım Ekonomisi Doçenti olması nedeniyle Edirne ve Trakya çiftçisinin sorunları ile yakından ilgilenen ve sürekli çiftçilerle bir arada olan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu “İpsala’da, Uzunköprü’de, Meriç’te ve diğer ilçelerimizdeki çeltik üreticileriyle sürekli görüşüyorum. Verimin yüksek olması bekleniyor ancak verimin yüksek olması çiftçinin yüzünü güldürmeye yetmez. Ben Toprak Mahsulleri Ofisinin bu yıl buğdayda uyguladığı alım politikasını çeltikte de uygulamasını istiyorum, böylelikle çiftçimizin mağdur olmasının önüne geçilebilir” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisiyle sürekli iletişim halinde olduğunu belirten Gaytancıoğlu “Konuyla ilgili Alım Muhafaza Dairesiyle görüştüm, tıpkı buğdayda olduğu gibi çeltikte de Ofisin alım yapacağı yönünde bir eğilim var, umuyorum ki çiftçimiz mağdur olmaz. Maliyetler çok yüksek, emek çok fazla, ben Okan Gaytancıoğlu olarak bu emeğin karşılığının alınması için var gücümle çalışacağım” dedi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları