loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gaytancıoğlu'ndan İstanbul Gerçeği'ne ziyaret

CHP'li Gaytancıoğlu'ndan İstanbul Gerçeği'ne ziyaret
Tarih: 22.02.2016 - 18:14
Kategori: Özel Haberler

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tarım politikalarından sorumlu Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş'ü çalışma ofisinde ziyaret etti.

CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarım politikalarından sorumlu Başdanışmanı Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş'ü çalışma ofisinde ziyaret etti.

CHP'nin Edirne'de yaptığı önseçimden birinci çıkarak ilk sırada milletvekili olan Gaytancıoğlu, 25. Dönemin ardından 26. Dönem Edirne Milletvekili oldu. Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı sonrası Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tarım politikalarından sorumlu Başdanışmanı olarak atandı.

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, ziyaretinde istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş'e Cumhuriyet Halk Partisinin tarım politikaları konusuna ilişkin çalışmalarını anlattı.

Okan Gaytancıoğlu Kimdir?

1 Ocak 1967 yılında Edirne’nin Havsa ilçesinde doğan Okan Gaytancıoğlu, ilk ve orta öğretimini Havsa’da tamamladıktan sonra 1984 yılında Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesine girerek 1988 yılında Ziraat Mühendisi oldu.

Aynı yıl Edirne’de Trakya Birlik Genel Müdürlüğü Tarım servisinde göreve başlayan Gaytancıoğlu, Nisan 1992’de askerlik görevi nedeniyle buradaki görevinden ayrıldı. Mart 1993’de yedek subaylık görevini tamamladıktan sonra tekrar Trakya Birlik Genel Müdürlüğündeki görevine devam etti.

Ekim 1993’de Trakya Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünde açılan sınavı kazanarak Araştırma Görevlisi oldu. 1994’de yüksek lisansını, 1997’de doktorasını tamamlayarak 1998’de Yrd. Doç. Dr. unvanı aldı. 2010 yılında ise Doçent oldu. Halen Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanı Türkiye’de ve Dünya’da Tarımsal Destekleme Politikası olan Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu’nun 4’ü Kitap, 12’si uluslararası olmak üzere toplam 81 adet yayını bulunmaktadır.

1999-2002 yılları arasında Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığını, 2004-2006 yılları arasında Trakya Üniversitesi Muratlı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünü üstlenmiş ve 2007 yılında Trakya Üniversitesinden Tekirdağ ve Kırklareli’nin ayrılmasıyla birlikte Tekirdağ’da kurulan Namık Kemal Üniversitesinin Genel Sekreterlik görevini 6 ay süreyle yerine getirmiştir. 2008-2010 yılları arasında ise Namık Kemal Üniversitesi Muratlı Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevinde bulunmuştur.

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, 30 Nisan 2010’da Cumhuriyet Hak Partisi Havsa İlçe Örgütü’ne üye olarak aktif siyasete başlamıştır. 2011 yılında Edirne’den Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olmuştur. Bilimsel çalışmalarına da hız kesmeden devam eden Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu Ziraat Mühendisleri Odasının 2013 yılında verdiği Bilim Ödülü’nün de sahibi olmuş yine aynı yıl çiftçilerle beraber Ergene’den Etkilenen Çiftçiler Derneği’ni kurmuştur.

Ziraat Mühendisleri Odası, Atatürkçü Düşünce Derneği ve eğitim-İş Sendikası’na da üyedir. Evli ve 1 çocuk babası olan Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, akademik kimliğinin yanı sıra Trakya’da birçok köy ve beldede yaptığı sunumlar ve bilgilendirmelerle Trakya insanı tarafından oldukça sevilen bir kişi olarak tanınmaktadır .

CHP'nin Edirne'de yaptığı önseçimde birinci çıkarak ilk sırada milletvekili olan Gaytancıoğlu, 25. Dönemin ardından 26. Dönem Edirne Milletvekili olarak TBMM'deki görevi ve CHP'de Genel Başkan Başdanışmanlığı görevini sürdürmektedir.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları