loading
close
SON DAKİKALAR

Gazeteciler Bülent Mumay'a destek için Çağlayan Adliyesi'nde

Gazeteciler Bülent Mumay'a destek için Çağlayan Adliyesi'nde
Tarih: 27.07.2016 - 13:25
Kategori: Gündem

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gazeteciler, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bülent Mumay'a destek açıklaması yaptı.

İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan gazeteciler, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Bülent Mumay'a destek açıklaması yaptı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Gülen Cemaati ile bağlantılandırılarak gözaltına alınan Gazeteci Bülent Mumay’ın serbest bırakılmasını isteyen meslektaşları, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önüne destek açıklaması yaptı.

Gözaltı kararı çıkartılan 42 gazeteciden biri olan Bülent Mumay, bu sabah ifade vereceğini açıklamasına rağmen dün gece evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Gazeteciler, gazeteci emek ve meslek örgütleri Bülent Mumay’ın serbest bırakılması için Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesinde basın açıklaması yaptı. Gazeteciler, Mumay’ın bir an önce serbest bırakılmasını istediler.

‘KARDEŞİM GAZETECİDİR VE SADECE İŞİNİ YAPMAKTADIR’

Basın açıklamasında ilk olarak konuşan Mumay’ın Avukatı Levent Aydaş soruşturmanın gizliliği nedeniyle savcının detaylı bilgi vermekten kaçındığını ifade etti. Aydaş, “Mumay’ın FETÖ/PDY yapılanmasına destek ve darbe yanlısı olmakla suçlandığını düşünüyoruz” dedi. Mumay’ın da aslında bu yapılanmanın mağduru olduğunu dile getiren Aydaş, “Biz hazırladığımız yazılı savunmada, kendisinin aslında en fazla bu yapılanmayla mücadele eden, bu örgütün mağdurlarından biri olduğunu belirttik ve gerek yaptığı haberleri ve sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımları tevsik eden (belgelenen) haberleri de savcılığa sunduk. Ayrıca uluslararası gazetecilik örgütleri açısından da ulusal basın açısından da ne denli önemli bir kişi olduğunu ve hiçbir şekilde bu örgütle bağlantısının olamayacağını anlattık” diye konuştu.

Bülent Mumay’ın ağabeyi Cengiz Mumay da, “Bülent sadece gazeteciydi. Buradaki gazeteciler de buna şahittir. AKP döneminde bütün davalar sulandırıldı. Şu anda çok ciddi bir darbe girişimiyle ilgili açılan davalar da maalesef sulandırılıyor. Bülent'in en son ilişkilendirilebileceği bir yapıyla birlikte hareket ediyor iddiası bu davaları sulandırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır” dedi.

‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR’

“Ben gazeteciyim” inisiyatifi adına konuşan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da, Mumay’ın bu süreçle ilişkilendirilmesini, işini iyi yapan gazetecilere bir gözdağı olarak yorumladıklarını belirterek, "Bu mesleğimize yönelik bir tehdittir. Arkadaşımızın arkasındayız. Somut kanıt olmadan hiçbir meslektaşımızın bu sürecin mağduru olmaması gerekir diye düşünüyoruz" ifadesinde bulundu.

DİSK’e bağlı Basın İş Sendikası Genel Başkanı Faruk Eren ise, basın özgürlüğü önünde hiçbir engel olmayacağına dikkat çekerek, “Bülent bir gazetecidir ve bir an önce serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.

Evrensel

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları