loading
close
SON DAKİKALAR

Genel Sağlık İş: Sendikal izin haktır, engellenemez

Genel Sağlık İş: Sendikal izin haktır, engellenemez
Tarih: 23.06.2017 - 12:48
Kategori: Sendika

Genel Sağlık İş Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Önce ve Çorum İl Temsilcisi Yalçın Çiftçi’nin sendikal iznini kullanması idarece engellenmişti. Genel Sağlık İş de konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Genel Sağlık İş Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Önce ve Çorum İl Temsilcisi Yalçın Çiftçi’nin sendikal iznini kullanması idarece engellenmişti. Genel Sağlık İş de konuyu mahkemeye taşıdı. Uygulananın iptali için Çorum İdare Mahkemesi’nde dava açan Genel Sağşıl İş ve yürütmenin durdurulması talep edilmişti. Fakat yürütmenin durdurulması talebi Çorum İdare Mahkemesi’nce reddedilmişti.

Genel sağlık İş yapmış olduğu itiraz üzerine Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Önce ve Çiftçi’nin sendikal izinlerinin kanunla düzenlendiği için idarenin bu konuda takdir hakkı olmadığı gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasına karar verdi..

Yasa koyucu tarafından usulüne uygun olarak yürürlüğe giren kanunların herkesi bağladığını vurgulayan Genel Sağlık İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Her zaman söylediğimiz gibi tek bir güç tanıyoruz o da hukuktur. Bu hukukun adaleti sağlayacak şekilde herkese adil, eşit ve olması gerektiği gibi sunulması gerekir. Kişiye bağlı değil herkese adalet.” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları