loading
close
SON DAKİKALAR

Gerçek arkadaşların asla yapmayacağı 10 davranış

Gerçek arkadaşların asla yapmayacağı 10 davranış
Tarih: 19.11.2014 - 09:10
Kategori: Kadın

Güvendiğiniz insanların bu 10 davranıştan uzak durduklarından emin olun.

Başarıyı yakalarken olumlu bir sosyal çevre oluşturduğunuzdan emin olmak için, önce güvendiğiniz insanların bu 10 davranıştan uzak durduklarından emin olun.

Gerçek arkadaş, bir beklenti içinde olmadan, karşılıksız, kötü niyetten uzak, güven duygusunu hissettiren, sizin başarınızdan mutlu olan, sizinle üzülüp sizinle gülendir. Eğer böyle dostlarınız varsa hayata karşı 1-0 öndesiniz demektir. Gerçek arkadaş, artık arkadaş olmaktan çıkar ve ailenizin bir üyesi olur. Gözünüz kapalı güvenebilirsiniz onlara. Çünkü onların sizin kötülüğünüzü istemeyeceğinden eminsinizdir.

İşte gerçek arkadaşların asla yapmayacağı 10 şey:

1- Arkanızdan konuşmazlar
Gerçek arkadaşlar gereksiz dramlardan uzak durur. Eğer yakın bir arkadaşınız ona söylediklerinizi yayıyor ya da özel olduğunu belirttiğiniz sırlarınızı paylaşıyorsa, güveninizi hak eden gerçek arkadaşlarınızdan biri değildir.

2- Kişiliğinize saldırmazlar
Gerçek arkadaşların görevi, kendinizi kötü hissetmenizi sağlamak değildir. Gerçek arkadaşlar kaba sözcükler yerine incelikli kelimeleri seçerler. Farklılıklarınıza değil, ortak noktalarınıza odaklanırlar. Kusurlarınızdan değil, yeteneklerinizden bahsederler.


3- Anlamsız tartışmalar başlatmazlar
Gerçek arkadaşlar kazanılmayacak bir kavga başlatmaktan daha anlamsız bir şey olmadığını bilirler. Gerçek bir arkadaş, aynı fikirde olsa da olmasa da, bir insanı olduğu gibi kabul etmeye hazır olmalıdır. Bu, farklı görüşlerde arkadaşlarınız olamayacağı anlamına gelmez. Aksine, bu bakış açınızı genişletecektir. Ancak tartışacaksanız, bunu karşılıklı saygı çerçevesinde gerçekleştirmelisiniz.

4- Her lafınızı bölmezler
Gerçek arkadaşlar kendilerini sizin nasıl hissedeceğinizi unutacak kadar saplantı haline getirmezler. Bir tarafın sürekli konuşarak hiç dinlemediği bir durumda, adil ve dengeli bir arkadaşlık söz konusu olamaz.

5- Hedeflerinize giden yolda cesaretinizi kırmazlar
Kişisel gelişiminiz için gerekli olduğunu hissederlerse, gerçek arkadaşlarınız sözlerini esirgemeden size konu hakkındaki düşüncelerini belirtmek isteyecektir. Ancak bunu nefretle ya da küçümseyerek yapmazlar. Aksine, kendinizi daha iyi konuma getirirken size ilham kaynağı olacak yapıcı, destekleyici tavsiyelerde bulunurlar.



6- Geçmişiniz için sizi aşağılamazlar
Ne kadar renkli ve karmaşık olursa olsun, gerçek arkadaşlar geçmişinizle ilgilenmez. Zihninizin derinliklerinde kalmış bazı anılarınızı paylaşacak cesareti gösterdiğinizde, gerçek bir arkadaş sizi küçümsemez; aksine, içinizi açma isteğinizi takdir ederek sizi rahatlatır ve destek olur.

7- Sosyal ortamlarda sizi yüzüstü bırakmazlar
Gerçek arkadaşların duygusal zekaları, birini hiç kimseyi tanımadığı bir partiye götürerek onu orada tek başına bırakmanın oldukça uygunsuz bir davranış olduğunu bilecek kadar gelişmiştir.

8- Başarınızı kıskanmazlar
Gerçek arkadaşlar bir başkasının hayatında olumlu bir gelişme olduğunda kıskançlığa kapılarak vakit harcamazlar. “Neden ben değil de o?” açmazına girmektense diğerinin başarısıyla mutlu olmanın çok daha verimli sonuçlar doğuracağını bilirler.

Gerçek arkadaşların asla yapmayacağı 10 davranış


9- Sizi yargılamaya ya da düzeltmeye çalışmazlar
Gerçek arkadaşlar, insanın kendi iç dünyası düzensizken bir diğerini “düzeltmek”e çalışmanın anlamsız olduğunu bilirler. Onlar, kendilerinin de mükemmel olmaktan uzak olduklarını, bu nedenle bir diğerinden daha fazlasını beklemenin biraz tuhaf kaçacağını kendilerine itiraf edebilir. Mükemmel olmayabilirsiniz, ancak yeterince iyisiniz ve kimsenin size bunun aksini söylemesine izin vermeyin.

10- Sizi çantada keklik olarak görmezler
Gerçek arkadaşlar bir ilişkiyi zahmetli olmaya başladığında bir kenara atılacak kısa vadeli bir girişim olarak değil; çok önemli, uzun vadeli bir bağlılık olarak görürler. Sahip olmaya değer bir arkadaş sadece içmek, golf oynamak, internette eğlenceli videolar izlemekle değil, aynı zamanda aileden birinin vefatında size destek olmak gibi zor zamanlarda yanınızda olmakla da ilgilenir.

kadın&kadın.net

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları