loading
close
SON DAKİKALAR

‘Gerçekleri okumak, geleceği kurmak’

‘Gerçekleri okumak, geleceği kurmak’
Tarih: 30.08.2014 - 18:35
Kategori: Kültür & Sanat

Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şubesi (SDD) İstanbul Caddebostan Kültür Merkezinde 31 Ağustos 2014 Pazar günü Saat: 09.30'dan itibaren 'Gerçekleri Okumak Geleceği Kurmak' konulu tüm gün forum düzenliyor...

Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şubesi (SDD) İstanbul Caddebostan Kültür Merkezinde 31 Ağustos 2014 Pazar günü Saat: 09.30'dan itibaren 'Gerçekleri Okumak Geleceği Kurmak' konulu tüm gün forum düzenliyor...

Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şubesi'den yapılan açıklamada; 

Toplumsal yaşamın farklı temsilcileri ile Gezi Dayanışmasının siyasetle ilişkilendirilmesini, kurumsallaşmasını, sürekliliği, etkinliği ve başarıyı konuşacağımız bir forum olmasını amaçlıyoruz...


Sol partilerin en üst düzey karar verme organları kongreleri, kurultayları, tabandan tavana ana kademe örgütlenmelerinin kurultaylarının yanı sıra, kadın, gençlik, işçi, bilim vb. yan örgütlenmelerin kurultaylarının ve partileri çeşitli formlarda besleyen düşün platformlarının üretimleri doğrultusunda, biçimlenir; bu alt ya da yan örgütlenmelerin kararlarını gözetir.

Siyasi tarihimiz de benzer pratikleri yaşamıştır. Ne yazık ki, 12 Eylül 1980 darbesinin ardından kongre ve kurultaylar bu zenginliklerini yitirmişlerdir. Kuşkusuz, demokrasinin gelişimini engelleyen siyasi partiler yasası bunun önündeki önemli nedenlerinden biridir. Ancak, siyasi önderlik bu engellerin aşılması yönünde irade koymayı gerektirir. Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şubesi (SDD) olarak bu eksikliği gidermeye yönelik bir arama konferansı gerçekleştiriyoruz.

Konferansın ilk bölümünde değişik toplum kesimlerinden ve halen TBMM'de görev yapan sosyal demokrat milletvekillerimizden çağrılı konuşmacılarımız yer alacak. 

İkinci bölümde ise, katılımcıların tümünün zamanın elverdiği ölçüde siyasi gündeme katkı koymasına olanak sağlayacak bir forum düzenlenecek.

Son bölümde isteyen adaylar bizleri fikirleriyle bilgilendirecek..

‘Gerçekleri okumak, geleceği kurmak’ Forum Programı;

09.00-09.45 Kayıt

09.45-10.00 Bremen Mızıkacıları
(zihinsel engelli gençlerin perküsyon topluluğu)

10.00-10.15 Açılış, SDD İstanbul Şube Başkanı- Süha Akıncı
‘Kadıköy’e hoş geldiniz’ - Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu

10.15-11.00 Sivil Toplum; Yaşar Morpınar, Süleyman Solmaz,
Cihan Baysal, Tarık Akan 

11.00-13.30 Ve Siyaset ; Perihan Sarı, Seyfi Oktay, Melda Onur,
Ümit Özgümüş, Birgül A. Güler

13.30-15.00 Gökmen Ulu kolaylaştırıcılığında forum

15.30- Katılmaları Halinde CHP Genel Başkan adayları

20.00- Birlikte yemek

‘Gerçekleri okumak, geleceği kurmak’ yolunda yararlı olacağına inandığımız tam gün sürecek bu arama konferansına her aşamasında katkı ve katılmanızı bekliyoruz.

Saygı, sevgi ve dayanışmayla

Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şubesi

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları