loading
close
SON DAKİKALAR

Gizli güç merkezi!

Gizli güç merkezi!
Tarih: 18.04.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Yargıç, Sapan’ın konuşmasını siyasi eleştiri kapsamında görerek davayı reddetti.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Meclis’teki MİT yasasının teşkilata verdiği yetkileri sayıyor:
- Bu yasa MİT’e hiçbir kanuna uymadan gerekli gördüğü her suçu işleyip, ceza almadan yürüyüp gitme hakkı veriyor. Nitekim öneri MİT’e mahkeme kararı olmadan “görev gereği” diyerek her türlü araca el koyma, işlediği suça el koyan savcıyı engelleme, sınırsız ve hukuksuz dinleme, “Senin MİT mensubu olup olmadığını ne bileyim?” diyen insanı en az üç yıl hapse attırma, şirket sırrı, banka sırrı, meslek sırrı, doktor, avukat, gazeteci dinlemeden herkesin sırlarını talep edip alma hak ve yetkilerini veriyor.
MİT’i hangi organın denetleyeceği yasada belirtilmiyor...
Kanunun getirdiği diğer bazı yenilikleri(!) Oktay Ekşi şöyle sayıyor:
- Diyelim ki bir şirketin sahibi yahut yöneticisisiniz. Karşınıza bir gün tanımadığınız, bilmediğiniz biri gelir de “Şirketinizle ilgili şu şu bilgileri - örneğin tüm alacaklarınızı, borçlarınızı - öğrenmek istiyorum. Ben MİT mensubuyum” derse, ya onun istediğini yerine getirmeniz yahut beş yıla kadar hapiste yatmayı göze almanız gerekecektir. “MİT Müsteşarı’nın adı Hakan Fidan’dır” diye yazmanız bile bu yasaya göre en az üç yıl hapsi gerektiren bir suç olmaktadır, çünkü artık MİT mensupları hakkında yayın yapmanın cezası budur.
Pek çok hukukçuya ve muhalefet partilerine göre... Bu kanun kontrolsüz ve sorumsuz bir gizli polis gücü yaratıyor...

Palalı davası...

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Meclis’te Gezi olaylarındaki tavrı nedeniyle Başbakan’ı eleştirirken sözü bir genç kızın kalçalarına satır ile vuran bıçkına da getirmiş:
“Biri çıkıp Sümeyye’nin k...na palayla vursa ne olurdu acaba?” demişti.
Sümeyye Erdoğan, bu sözleri gerekçe göstererek geçen Temmuz ayında Yıldıray Sapan aleyhine 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
Savunma avukatı Efsun Ünal duruşmalarda müvekkilinin bu sözleri siyasi eleştiri çerçevesinde Başbakan’ı empati yapmaya davet etmek için söylendiğini, hadise Başbakan’ın kızının başına gelmiş olsa onun izleyeceği davranışı sorguladığını, Sümeyye Erdoğan’a hakaret kastı taşımadığını anlattı..
Ankara 27. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava dün sonuçlandı... Yargıç, Sapan’ın konuşmasını siyasi eleştiri kapsamında görerek davayı reddetti.
İşin ilginç yanı... AKP benzer konularda özür dilemeyi aklına getirmediği halde... CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın o günlerde kürsüye çıkıp Sapan’ın sözlerinden dolayı CHP adına özür dilemiş olması... Sapan’ı kabahatli görmesiydi...
Bu davada en zor durumda olan kişi ise kuşkusuz yargıçtı... Şimşekleri üzerine çekmek pahasına hukukun gösterdiği yönde karar verdi. Malumunuz bu tür davalarda ülke hakiminin istediği yönde karar vermeyen hakimler “haşhaşi, çete, paralel” gibi suçlamalarla afaroz edilebiliyor. Hukukun tarafını tutmak yürek istiyor...

HESAP

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce anlatıyor:
“Yalova’da geçerli oy sayısı 65 bin... Seçimi kaybeden AKP’li başkanın seçim kampanyası döneminde halka dağıttığını söylediği pilav üstü kavurma 75 bin porsiyon. O kavurmayı bizim partililer yemedi... O zaman 972 bin liralık faturayı biz ödemeyiz. Kim yedirdiyse o ödesin...”
İnce ekliyor:
- Şu anda tam 18 vergi denetmeni Yalova’da denetim yapıyor? Partimize destek vermiş esnafı denetliyorlar. Bunlar demek ki esnafı da fişlemişler. Bu kadar vergi denetmeninin bir defada Yalova’ya gönderilmesi tarihinde görülmemiş bir olaydır.”

Erdoğan Çankaya’ya “Kenan Evren yetkisiyle” çıkacakmış!
Darbe yapmadan bu kadar yetkiyle donanıyorsa darbe yapsa neler olacaktı acaba?
Akif Kökçe

SAAT

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent’e 52 tane saat kulesi yerleştirdi. TBMM’nin tam karşısına da “kol saati” şeklindeki saat kulesi konduruldu.
CHP’li Uğur Bayraktutan İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu:
“Hükümetinizin bir Bakanına 700 bin dolarlık kol saati hediye edilmesi basında büyük yankı uyandırdı.
Kol saatinin rüşveti çağrıştığı biliniyor...
Anılan noktadaki kol saatinin kaldırılması ile ilgili bir talimatınız olacak mıdır?”
Biz sözü geçen saat kulesine AKP’liler itiraz etmezken CHP’li vekilin neden rahatsız olduğunu merak ettik...

METRO

Kadıköy - Kartal metrosunda fatura 4 kat şişirilmiş.
Projeyi alan firma, ihaleden iki gün önce kurulmuş.
İBB’nin yapması gereken ithalat işleri bu firmaya devredilmiş.
Taraf’taki habere göre, ithalatı paravan şirketler üzerinden yapan firma vurgunu vurmuş...
Demek ki... Kadıköy istasyonunda kaynağı bulunamayan tuvalet kokusu bunun kokusuymuş!

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları