loading
close
SON DAKİKALAR

Google Fiat Chrysler ile anlaşma üzere

Google Fiat Chrysler ile anlaşma üzere
Tarih: 02.05.2016 - 15:17
Kategori: Bilim & Teknoloji

Google ve Fiat Chrysler sürücüsüz kendi kendini süren otomobillerin geliştirilmesi için otomobil sektörü ile Silikon Vadisi arasındaki uyuşmazlığa son verecek bir anlaşmaya yaklaştı

Şirketler arasındaki görüşmelere yakın üç kaynağın Cuma günü Reuters'a verdiği bilgiye göre anlaşma yakın bir zamanda duyurulabilir. Görüşmeler ilk olarak geçen hafta Perşembe günü AutoExtremist.com blogu tarafından duyurulmuştu.

Alphabet Inc.'e ait olan Google ve Fiat Chrysler konu hakkında yorum yapmayı reddetti. Google kendi kendini süren araçları tek başına imal etmek istemediğini ve bu iş için çeşitli otomobil şirketleriyle ortaklık arayışında olduğunu ancak nihai bir anlaşmaya henüz varılmadığını belirtmişti. 
 
Birçok dev işbirliğine temkinli
Fiat Chrysler CEO'su Sergio Marchionne bu hafta yaptığı bir açıklamada otomobil üreticisinin bir yüksek teknoloji şirketiyle görüştüğünü ifade etmiş ancak detay vermemişti. Aralarında Ford Motor , General Motors ve Daimler'in de bulunduğu otomobil üreticileri, sadece geleneksel donanım üreticileri haline geleceklerinden kaygılanarak Alphabet veya diğer teknoloji firmaları ile işbirliğine temkinli yaklaşıyorlar.

Otomobil sektörü yöneticileri ayrıca araçların ve yolcuların yarattığı verilerden tek başına Alphabet veya diğer teknoloji şirketlerinin kazanç sağlamasını da istemiyorlar. General Motors, sürücüsüz araç geliştirirken tek başına hareket etmek istediği için kendini süren araç geliştiricisi Cruise Automation şirketini satın almaya karar vermişti.

Haber Türk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları