loading
close
SON DAKİKALAR

Google kendi rekorunu kırdı!

Google kendi rekorunu kırdı!
Tarih: 27.08.2014 - 15:46
Kategori: Bilim & Teknoloji

Her kullanıcının yolunun mutlaka geçtiği Google, yaptığı arama motoru ince ayarlarıyla kendi rekorunu kırmayı başardı.

Her ne kadar Google arama motoru yıllar boyu aynı kalan durağan bir hizmet gibi gözükse de, firma bu hizmete sürekli olarak yeni güncellemeler yapıyor. Yakın zamanda yayınlanan bir Google+ gönderisine göre, firmanın arama yöneticisi Amit Singhal, Google'ın sadece geçtiğimiz yıl içerisinde arama motoruna "890'ın üzerinde geliştirme" yaptığını söylüyor.

Diğerleri için bu tarz güncellemeler beklenen bir şey olabilir ancak, yapılan güncelleme miktarı geçtiğimiz yıllar içerisinde ciddi bir şekilde artmış bulunuyor. 2009 yılında Google arama motoruna yaklaşık 400 değişiklik yaptığını söylerken, bir sonraki yıl bu sayı 500'e kadar yükselmişti. Google'ın her gün yüzlerce güncelleme ve değişikliği denediği biliyor ancak bu değişikliklerin çok azı gerçekten kullanıma giriyor. Geçmişte, firma, temel arama motoruna her gün bir değişiklik yaptığını söylüyordu.

Ancak Singhal'ın bahsettiği 890 değişim, sadece temel algoritma güncellemeleri ile sınırlı değil. Google Now'dan kullanıcı arayüzüne pek çok değişiklik geçtiğimiz yıl aktif hâle geldi.

Google+ gönderisinde, Google aramanın yöneticisi en sevdiği ve en akılda kalıcı bazı Google arama değişimlerini de belirtti. Bu değişimlerin arasında yönlendirmeler, sesli arama, otomatik tamamlama gibi bazı tahmin edici yenilikler de bulunuyor.

GOOGLE'IN ÖNEMLİ YENİLİKLERİ

Genel arama: En iyi cevap bazen yazı olmayabilir. Eğer JFK'nin "Moon Speech"ini arıyorsanız, tahminen John F. Kennedy'nin bu konuşmasını izlemek istiyorsunuzdur. Farklı şekillerdeki cevapları birleştirerek, formatı ne olursa olsun en alakalı cevabı alabilmenizi mümkün kıldık.

Mobil ve yeni ekranlar: Hangi araç veya platformu kullanıyor olursanız olun, tablet veya akıllı telefon (hatta saat!), bilgi ve cevaba ihtiyacınız vardır. Bu yüzden Search'ü bütün bu yeni araçlara uygun hâle getirdik. Bu, mobil ürünlerimizi tekrar tasarlayarak hızlı yazı yazamayan kişilere yardım etmeyi de içeriyor.

Hareketler: Google Search uygulaması ile istediğiniz kişiye hızlı bir şekilde mesaj yazabilir, e- posta atabilir veya arayabilirsiniz. Sadece "Ok Google, Jason'a bir e-posta at: Bu cumartesi bizimle sahile gidip piknik yapmak istiyor musunuz?" demeniz yeterli olacaktır. Hatta, "Bir sonraki Target'a gidişimde kahve almayı hatırlat" gibi daha karmaşık hatırlatmaları da kullanabilirsiniz.

Sormadan önce gelen cevaplar: Eğer telefonunuzda Google Search uygulamasını kullanıyorsanız, günlük işler için otomatik yardım alacaksınız. Google size uçak, otobüs ve tren rezervasyonlarını ihtiyacınız olduğu zaman hatırlatacak, bir sonraki randevunuz için trafik sıkışıksa uyaracak, faturaların yatırılma zamanını hatırlatacak, en son park ettiğiniz nokta hakkında iyi bir tahminde bulunacak ve çok daha fazlasını yapacaktır.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları