loading
close
SON DAKİKALAR

Güneş ve hidrojen enerjisiyle çalışan arabalar yandı

Güneş ve hidrojen enerjisiyle çalışan arabalar yandı
Tarih: 28.10.2014 - 07:46
Kategori: Eğitim

Sakarya Üniversitesi'nde güneş ve hidrojen enerjisiyle çalışan arabalar yandı...

Sakarya Üniversitesi'nde güneş ve hidrojen enerjisiyle çalışan arabalar yandı...

Sakarya Üniversitesi’nin Esentepe Kampüsü’nde güneş enerjisi ve hidrojen ile çalışan arabaların yapıldığı Teknik Eğitim Fakültesi Mekanik Atölyesinde çıkan yangında güneş ve hidrojen enerjisiyle çalışan iki araba yandı.

Dün akşam saat 20.30 sıralarında Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü’nde bulunan güneş enerjisi, hidrojen ve elektrikle çalışan araçların yapıldığı Teknik eğitim Fakültesi, Mekanik Atölyesi’nde öğrencilerin araç üretimi üzerinde çalıştığı sırada şarz cihazından kaynaklandığı sanılan yangın çıktı. Yangına öğrenciler önce kendi imkanlarıyla müdahale ettiler. Ancak alevler yükselince ihbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda İtfaiye ekipleri yanğına müdahale etti.Yangın sırasında içeride bulunan öğrenciler dışarıya kaçarak kurtulurken yangın yaklaşık yarım saatte kontrol altına alındı.

Yangında, Sakarya Üniversitesi ögrencilerin yaptığı ve bir çok yarışmada ödül kazanan Güneş enerjisiyle çalışan SAGUAR ile hidrojen ile çalışan arabalar büyük hasar gördü.

Güneş ve hidrojen enerjisiyle çalışan arabalar yandı

Yangında elektrikle çalışan bir araba kurtarıldı.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muzaffer Elmas yangının öğrenciler arabalarla ilgili olarak çalışma yaptıkları sırada şarjdan çıktığını söyleyerek "Öğrencilerimiz yangına, yangın tüpleriyle önce müdahale etmek istemişler. Ancak başarılı olamadılar. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında güneş enerjisiyle ve hidrojenle çalışan iki araba hasar gördü. Araçları zaten öğrencilerimiz yapmıştı. Yeniden yaparlar. Önemli olan ögrencilerimiz için üzücü bir sonuç olmaması" dedi.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları