loading
close
SON DAKİKALAR

Günlük 150 liraya dönüşü belli olmayan balayına çıktılar

Günlük 150 liraya dönüşü belli olmayan balayına çıktılar
Tarih: 19.02.2017 - 12:58
Kategori: Seyahat

Nevin ve Çağdaş Çoban çifti, her şeyi arkalarında bırakarak dönüşü belli olmayan bir balayına çıktılar.

Nevin ve Çağdaş Çoban, üç ay öncesine kadar sabah dokuz akşam altı mesaisinde çalışan beyaz yakalı bir çiftti. Şimdi ise dünya turuna çıkan birer gezginler. Önce her şeyden kısarak mütavazı bir düğün yaptılar, sonra da dönüşü belli olmayan dünya turuna çıktılar. Bu balayının dönüşü yok! Tayland’dan başladıkları maceraları şimdilik Malezya’ya kadar uzadı. Hiçbir plan yapmıyorlar, anlık karar veriyorlar ve ülkeleri yerlisi gibi geziyorlar. Günlük bütçeleri ise 150 lira… 

Turun hikâyesi Çağdaş Çoban şöyle anlatıyor: "Birçok gezginin olduğu gibi bizim de dünya turu hayalimizdi. Sağlam bir büyük Asya turu yapalım fikriyle başladı. “Tayland, Hindistan, Nepal, Vietnam’ın dibine vuralım" dedik. Uzun süredir kurumsal hayattan ayrılmayı, İstanbul’dan uzak kalmayı hayal ediyorduk. Madem öyle “Bunu nikah sonrasına denk getirelim, hem de bu gezi balayımız olmuş” olur dedik. Düşünsenize balayınızda her şeyi geride bırakıp dünya turuna çıkıyorsunuz, ne zaman geri döneceğinizi bilmeden. Zaten tur için düğünümüzden bile tasarruf ettik. İşlerimizden ayrılmak da zordu. Ama Asya’yı gezmeye karar verdim dediğimde patronum bir gezgin kitabını hediye etmişti. İş ortamımızda böyleydi. Ama sıkılmıştık artık bu yol en doğru yol."

Nevin Çoban ise tur için düğünlerini en uygun şekilde yaptıklarını belirterek, "Bir organizasyon şirketi tutmak yerine süslemeleri Eminönü’nden aldım. Çağdaş arkadaşlarıyla sahne alarak, düğün müziklerini bedavaya getirdi. Neredeyse dünya yolculuğu bütçemizden hiç para harcamadık. Düşük maliyetli, mütevazi ancak birçok benzerinden çok daha eğlenceli küçük bir düğün yaptık" diyor.

Çağdaş Çoban: "16 Kasım’da yola çıktık. İlk durağımız Bangkok oldu. Sonra Vietnam, Kamboçya ve Malezya’yı gezdik. Ama 1.5 aydan uzun bir süreyi Tayland’da geçirdik. Phuket, Ko Phi Phi, Krabi, Pattaya, Chiang Mai, Chiang Rai, Chumphon, Ko Phangan’ı dünyanın en büyük seks turizmine tanıklık eden Pattaya’yı gezdik. Şimdi Filipinlere gideceğiz." 

Nevin Çoban: "40 litrelik (8 kilo) bir sırt çantasıyla çıktık yola. 8 tişört, 3’er şort, iç çamaşırları, birer uzun kollu eşofman, sandalet, mayo gibi malzemeler var. Ekipman olarak da, aksiyon kamerası ve aksesuvarları, yazı yazabilmek için küçük bir var. Evimizin eşyası bunlar anlayacağınız. Bu bile fazla geliyor bazen."

Şimdilik geri dönme gibi bir planları olmadığını, olur da geri dönerlerse ne yapacaklarına dair somut bir plan yapmadıklarını dile getiren Çağdaş Çoban, şöyle konuşuyor: "Tek bildiğimiz şey ikimizin de hayatımızın geri kalanında maaşlı bir işte çalışmak istemediği. Çalışma ihtimalimiz tabi ki var ama bu son tercihimiz olur sanırım. İstanbul’da yaşamak istemediğimizden de eminiz. En azından ben eminim. Nevin hala seviyor bu şehri. Ben ise nefret ediyorum. Ülkenin son bir senede şahit olduğu bu tatsız atmosferde Türkiye’ye pek de dönmek istemiyoruz açıkçası."

Bu tur için iki kişi 40 bin lira bütçe ayıran çift, günde 150-200 lira civarı harcıyor.


Hürriyet Seyahat

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları