loading
close
SON DAKİKALAR

Gürhan Akdoğan, CHP İl Başkanlığına Aday Olmuyor!

Gürhan Akdoğan, CHP İl Başkanlığına Aday Olmuyor!
Tarih: 05.06.2012 - 00:00
Kategori:

Gürhan Akdoğan, CHP İl Başkanlığına Aday Olmuyor! Değerli Emaneti Yahya Şimşek’e Teslim Etmek İstiyor.

Gürhan Akdoğan, CHP İl Başkanlığına Aday Olmuyor! Değerli Emaneti Yahya Şimşek’e Teslim Etmek İstiyor.

2003 Yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Başkan Adayı olan Gürhan Akdoğan, 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı görevine getirildi.

2003 Yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Başkan Adayı olan Gürhan Akdoğan, . 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı görevine getirildi.

2 kez kongrelerle seçilerek üstlendiği il başkanlığı görevini 17 Haziran 2012 tarihinde yapılacak il kongresinde aday olmayarak bırakma kararı aldı.

Gürhan Akdoğan, siyasetin kirlendiği, kişisel çıkar, hatta rant amaçlı kullanıldığı günümüzde bu görevi layığı ile yapıp hiç kirletmeyip, etik kurallara uyarak; ideolojisine hiç ihanet etmeyip, özellikle dışa dönük mücadelede CHP misyonunu başarıyla temsil etmiştir.

Tecrübesizliğin ve siyasetteki acımasızlığın dayatmasıyla bazı hatalar yapmasına, hak etmeyen birtakım insanları öne çıkarıp sonunda bizzat kendisi ihanete uğramasına karşın hümanistliğini hiç bozmamıştır.

Gürhan Akdoğan aslında başarılı bir il başkanı olmuştur. Her şeyden önce namuslu ve dürüstlüğü ile siyasete çıkar ve rant bulaştırmamasıyla herkese örnek bir başkanlık dönemi yaşatmıştır.

Bu kararı verirken çok düşündüğünü hatta zorlandığını yakinen biliyorum. Bu karar bazılarını sevindirse de aslında CHP’nin AKP karşısında en iyi ve en başarılı savunucusunu kaybetmesinden dolayı gerçek CHP’lileri üzecektir.

Herkes şunu iyi bilmelidir ki Gürhan Akdoğan sadece İl Başkan’lığını bırakıyor!
Gürhan Akdoğan siyaseti, sol/sosyal demokrat mücadeleyi, ‘Laik Cumhuriyeti’ kuran CHP’ni ve “Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyerek barışta önder ülke yapan ve kurulan genç cumhuriyeti çağdaş ülkeler ve medeniyetler arasında yer almasını sağlayan Atatürk ilkelerini savunmayı bırakmıyor!..

Gürhan Akdoğan bu görevini bırakırken yıllarca emek verdiği partisini de düşünerek sorumlu bir siyasetçi ve önder gibi davranıyor.

Önce ‘Ben… Biz… ‘ demiyor….

Önce CHP diyor.

Önce CHP’nin yerelde ve genelde iktidarı diyor.

Yine bu kararı alırken CHP’ni anlamsız kavgalara ve çekişmelere sokmamak için sorumlu davranıyor:

Kendisini bu onurlu ve örnek davranışından dolayı kutlarız..

Ve,

Kendi aday olmazken; yıllardır verdiği onurlu mücadelelerine bir kez de İl Başkan’ı olarak katkı koyacağına inandığı Eski Baro Başkanı ve 20. Dönem Milletvekili olan Yahya Şimşeğin İl Başkanlığı adaylığına katkı koyacağını ifade ederek mola veriyor.

Bizzat katkı koyduğum bu kararın; CHP’nin örgütüne ve tüm gönül verenlerine hayırlı olmasını ve CHP’yi iktidara taşıyarak, karanlık günlerden aydınlığa çıkarılmasına katkı olmasını temenni ederim.

Güler Buğday

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları