loading
close
SON DAKİKALAR

Hafta sonunun huzur cenneti: İğneada

Hafta sonunun huzur cenneti: İğneada
Tarih: 03.03.2017 - 16:13
Kategori: Seyahat

Hafta sonu kaçmak için hem yakın hem ucuz hem de huzurlu bir yer arıyorsanız, istikamet İğneada!

İstanbul’a yakın yerler arayanlar, bol aktiviteli ve huzurlu kaçamak için işte size İğneada gezi rehberi… Önce İğneada’ya nasıl gidilir onu anlatayım. Ulaşım için kullandığımız yol; İstanbul’dan Çerkezköy, Saray, Vize, Poyralı, Demirköy ve İğneada güzergahı… Bu yolu kullanarak üç saatte İğneada’ya varılıyor. Burası Kırklareli'nin en özel yeri… Hem huzurlu hem de bol aktiviteli ve ucuz…

Yol üzerinde, Poyralı Demirköy arasındaki Yenice’de bir mola verip, Şen Kasap’ın harika etlerini tatmanızı tavsiye ederim. Biz hemen hemen her gidişimizde uğrar, İğneada öncesi ufak bir altlık yaparız.

Ayrıca yolda yapabileceğiniz bir diğer aktivite de Dupnisa Mağarası’na gitmek olacaktır. Hatta buralara kadar gitmişken turistik gezintiye açık bu mağaraya mutlaka uğramalısınız. Sulu ve kuru bölümlerden oluşan mağaranın toplam uzunluğu 3200 metre...

Yılın belli dönemleri mağara kapalı oluyor, gitmeden bilgi almanızda fayda var.

Hiçbir yere uğramadan gitseniz de İğneada yolu, kanolar, yazın ay çiçek tarlaları, sonbaharda rengârenk kışın da bembeyaz karlar altındaki harika orman manzaralarıyla görsel bir şölen sunuyor. Anlayacağınız her mevsim güzel…

NERELERİ GEZMELİ, NELER YAPMALI?

Burada iki gününüzü dopdolu geçireceğiniz garanti… İğneada’da gezilecek yerlerin hepsi doğanın içinde. Bundan daha huzur verici ne olabilir ki? Bir kere longoz(subasar) ormanlarını keşfe kesinlikle çıkmalısınız.

Şimdi doğanın kucağında yapabileceğiniz aktivitelerden bahsedeyim.

Mert Gölü’nde kano turu

Bunlardan en güzeli Mert Gölü üzerinden kanoyla gitmek… Bunu yapmak için ‘İğneada KiteSurf’ okulundan bir kano kiralamanız gerekiyor.

Oldukça uygun bir ücret karşılığı, rehber eşliğinde kendinizi her şeyden soyutlayacağınız birkaç saate doğru kürek çekmeye başlıyorsunuz. Fiyatı: 50 TL.

Bol çamurlu ATV adrenalini

Çevrede çokça ATV kiralama alanları var. Rehber eşliğinde ormanı gezebilirsiniz. Biz ilk defa gelen arkadaşlarımızla genelde bu aktiviteyi yapıyoruz ve şimdiye kadar hoşlanmayan görmedim

Tabi biz rehbersiz çıktığımız için kaybolarak ve çamurlara batıp saatlerce çıkmaya çalışarak normalden daha da maceralı vakit geçiriyoruz, bunun da etkisi olabilir. İki kişilik ATV aktivitesi 100 TL.

HANGİ LEZZETLER TADILMALI?

Temiz hava ve bol etkinlikten sonra bu cennette neler tatmalı? Biz ailecek genelde evin bahçesinde keyfimize göre yemek yemeyi çok seviyoruz. Yalnız İğneada’ya gittik mi olmazsa olmaz dediğimiz ve mutlaka uğradığımız yerler var.

Bunlardan biri ailemizin köftecisi ‘Dobrodoşli’… Boşnakçada ‘Hoş geldin’ anlamına geliyor.

Köftesi ve sucukları efsane olan mekânın kahvaltısı anlatılmaz tadılır. Buraya hem kahvaltı hem de diğer öğünler için gelebilirsiniz. Ayrıca sucuk ve köfteyi pişmemiş olarak satın alabiliyorsunuz, bilginiz olsun. Kahvaltı fiyatı: 20 TL.

İğneada’ya gidince Limanköy’e mutlaka uğramalısınız. ‘Kafe Limanköy’, samimi ortamı ve kumda yaptıkları kahveleriyle şahane… Ayrıca mekânda servis amaçlı kullanılan ahşapları satın alma şansınız da var.

Kumda yapılan kahvenin fiyatı: 5 TL.

Ayrıca mekânın spesiyali kavunda dondurmayı da mutlaka tatmalısınız. Fiyatı: 15 TL.

Güzel bir kahvaltı, leziz bir kahveden sonra İğneada’dan ayrılmadan güzel bir akşam yemeği önereceğim… İğneada’da güneşin batışını izleyebileceğiniz en güzel iki yerden birisi ‘Liman Restaurant’…

Buraya sırf manzarası için bile gelinir. Balıkları, mezeleri hatta güveçte kaşarlı mantarı inanılmaz lezzetliydi.

Güveçte kaşarlı mantarın fiyatı: 15 TL.

Güneşin batışını izleyebileceğiniz en güzel iki yerden birisi demiştim. Diğerini de söyleyeyim… Mert Gölü! Yalnız burada güneş batışına bakan bir tesis yok, şarabınızı alıp sevdiklerinizle birlikte bir akşam yemeği pikniği yapabilirsiniz.

Deniz Tarhan - Hürriyet Seyahat

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları