loading
close
SON DAKİKALAR

Haftanın sanat etkinlikleri

Haftanın sanat etkinlikleri
Tarih: 23.07.2015 - 16:18
Kategori: Kültür & Sanat

Nilüfer 25 Temmuz’da saat 21.15’te Bodrum Antik Tiyatro’da konser verecek. İşte haftanın diğer sanat etkinlikleri...

SERGİ

Çağdaş sanatın ikonik ismi Grayson Perry’nin “Küçük Farklılıklar” sergisi ve 20. yüzyılın çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton’ın “Portreler”i 26 Temmuz’a kadar Pera Müzesi’nde.

Mehmet Güreli’nin “Alope’nin Odası” adlı resim sergisi 20 Temmuz’a kadar Carré d’Artistes Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuyor. (0 212 243 11 30)

Ahmet Vehbi Doğramacı, Ardan Özmenoğlu, Bahadır Yıldız, Burcu Aksoy, Çağrı Saray, Dilara Akay, Eda Gecikmez, Esra Carus, Fulya Çetin, Funda Alkan, Gülçin Aksoy, Kaan Kızılgün, Marry Moon, Melike Kılıç, Meltem Sırtıkara, Mustafa Pancar, Neriman Polat, Nilhan Sesalan, Özge Enginöz, Özge Topçu, Seçil Erel, Sıtkı Kösemen, Yeşim Ağaoğlu, Zuhal Aktan’ın yapıtlarının yer aldığı “İnce Ayarlı ve Çoğul” adlı sergi 1 Ağustos’a kadar Kuad Galeri’de sergilenecek.

Gizem Akkoyunoğlu ve Orhan Yıldız'ın işlerini biraraya getiren “Gölgenin Hikayesi” adlı sergi 25 Temmuz’a kadar Galerist yeni proje mekanı Studio'da sergilenecek.

Lucien Arkas özel koleksiyonu'nda yer alan Art-Nouveau cam sanatının öncülerinden Emile Gallé, Daum kardeşler ve René Lalique'nin eserleri 26 Temmuz’a kadar Antik Palace'da görülebilir.

‘Figen - Mehmet Baz Koleksiyon Sergisi II’ 16 Eylül’e kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlnebilir.

Çağdaş Türk Sanatı’nın ustaları Halil Akdeniz, Bedri Baykam, Bubi ve Yusuf Taktak, ”Dört Taraf” isimli sergiyle Mine Sanat Galerisi Bodrum Yalıkavak Palmarina’da...

Kasım Adıgüzel Atila Aktürk, Ramazan Altundağ, Andy Cano, Tülin Erkal, İlker Kayalı, Gülay Yüksel'in “Ben Küçükken Düş Görürüm” adlı karma sergisi 9 Eylül’e kadar Vino Steak House’da görülebilir. (Tütüncü Mehmet Efendi Cad.No:1/1 Göztepe-İstanbul- 0 216 363 02 03)

Arman Suciyan, Yavuz Ergun, Nejla Güvenç, Neşe Çoğal, Güneş Özmen ve Tan Taşpolatoğlu gibi sanatçı ve tasarımcıların katıldığı “Maddenin Halleri III” sergisi 5 Eylül’e kadar ARMAGGAN Art & Design Gallery’de görülebilir.

Z.K. Tsereteli’nin “Paletin Yüreği” adlı sergisi 26 Temmuz’a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Alper Bıçaklıoğlu, Saliha Yılmaz, Ardan Özmenoğlu, Yiğit Yazıcı ve Seydi Murat Koç’un eserlerinin yer aldığı “Summer Collective” sergisi Maslak’taki Artnext İstanbul Çağdaş Sanat Alanı’nda 8 Ağustos tarihine kadar izlenebilir.

“Çağdaş Ustalardan Resim; Heykel ve Fotoğraf” sergisi 22 Eylül’e kadar Tem sanat Galerisi’nde görülebilir. Sergide Adnan Varınca, Gökşin Sipahioğlu, Ömer Kaleşi, Alecos Fassianos (Yunanistan), Nevin İşlek, Güngör İblikçi, Yuri Kuper (Rusya), Hale Sontaş, Mehmet Güler, Zeki Fındıkoğlu, Hüseyin Ertunç, Abdulkadir Öztürk, Angelos Panayiotidis (Yunanistan), Fuat Acaroğlu, Gülden Artun, Nur Özalp, Talat Enlil, Devabil Kara ve Özlem Özkan'ın eserleri yer alıyor.

24 Haziran’da açılacak ‘Koalisyon’ adlı sergi 8 Ağustos’a kadar D’art Gallery’de görülebilir. Sergiye katılan sanatçılar: Agâh Barış Can Aksakal, Ahmet Nejat Birdevrim, Alev Oskay, Aslı Aydemir, Ayla Yüce, Aynur Karakaş Karaağaç, Ayten Akbayram, Banu Bal, Betül Demir Karakaya, Birnur Derya Geylani, Bodrum Sağlık Vakfı, Burcu Ovacık, Ece Erdoğmuş, Elif Çete, Emre Tosun, Gökçe Özer, Gülşen Kıbrıslı, Havva Eker Aktaş, İnci Ekinci, Kadir Sevim, Lütfü Uzundağ, Mehmet Sümbelli, Müge Eryılmaz, Nevin Taşkıran Kaçmaz, Nevin Yici, Pınar Genç, Sara Aji, Sevim Çizer, Sibel Sicimoğlu, Sinan Avinal, Süreyya Acar, Şenay Akkurt, Şener Çelik, Tarık Kartal, Teppei Yamashita, Toygan Eren, Tülin Öztürk, Türkan Beken Turgal, Ümit Can Gören, Yeliz Saydan, Yeşim Bayrak.

Evin Sanat Galerisi de 3 Temmuz – 3 Ağustos tarihleri arasında Bashaques’ Galeri’nin misafiri olarak İzmirli sanatseverler ile buluşuyor. Temsil ettiği sanatçılarının son dönem eserlerine yer verdiği yaz karma sergilerine paralel zamanlı Alaçatı’da görülebilecek sanatçılar Nuri İyem, Neş’e Erdok, Rahmi Aksungur, Temür Köran, Hakan Gürsoytrak, Cansen Ercan, Zulal, Aylin Zaptçıoğlu, Emin Turan, Setenay Alpsoy, Hakan Cingöz.

Ressam Birce Yıldız’ın Arayış” adlı sergisi Bayındır Hastanesi Kavaklıdere ve Şeli Art Project işbirliğiyle 10 Temmuz – 6 Ekim tarihleri arasında Ankaralı sanatseverlerin ziyaretine açılacak.

Hasan Kurt, doğadan izlenimler sunduğu resimleriyle 10 Temmuz – 4 Ekim tarihleri arasında Şeli Art Project işbirliğiyle Bayındır Levent Tıp Merkezi’nde sanat tutkunlarıyla buluşuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla T.C. Batum Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen “Batumlu Ressamlar Karma Resim Sergisi” 13 Temmuz’a kadar Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek.

Macar sanatçı Frigyes König, “Geçmişin İzinde: Kaleler, Kalıntılar, Yüzler” sergisi ile Macar Kültür Merkezi’nde ilk kez İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçının Türkiye’deki temsilcisi Güler Sanat’ın katkılarıyla düzenlenen sergi 9 Temmuz – 29 Ağustos tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Serginin küratörlüğünü Kemal Orta üstleniyor.

Anadolu Hayat Emeklilik’in bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan 44 eserin yer aldığı sergi, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda fotoğrafseverler ile buluşuyor. Sergi, 24 Temmuz tarihine kadar iç hatlar, 24 Temmuz-9 Ağustos tarihlerinde ise dış hatlar terminalinde görülebilecek.

Galeri Selvin, Bihrat Mavitan'ın “Denizden Babam Çıksa Heykelinin Yaparım” adlı sergisi ile 3 -13 Ağustos 2015 tarihlerinde Bodrum Yalıkavak Palmarina'da

KONSER

Sean Paul konseri 25 Temmuz’da saat 21.00’de Maslak Arena’da.

Kardeş Türküler - Ara Dinkjian 24 Temmuz’da saat 21.15’te ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek.

Nilüfer 25 Temmuz’da saat 21.15’te Bodrum Antik Tiyatro’da konser verecek.

Halil Sezai konseri 25 Temmuz’da 20.00’de Armada AVM, Ankara’da.

Tuluğ Tırpan - Demet Evgar 20 Temmuz’da saat 21.15’te ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verecek.

Ece Göksu Quintet konseri 24 Temmuz’da 19.00’da The Primetime Cruise’ta.

Haluk Levent 25 Temmuz’da 21.30’da Beyrut Performance’ta severleriyle buluşacak.

Nev 22 Temmuz’da 21.00’de Anatolia Bar, Aydın’da konser verecek.

Mabel Matiz konseri 24 Temmuz’da 22.30’da Truva Bar, Mersin’de.

Gece Yolcuları’nın konseri 25 Temmuz’da 22.00’de Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde.

Mor ve ötesi 24 Temmuz’da 21.30’da Xuma, Muğla’da konser verecek.

Leman Sam 25 Temmuz’da 21.00’de Kuşadası AVM Amfitiyatro’da konser verecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları