loading
close
SON DAKİKALAR

Haldun Dormen'den tiyatro ziyafeti

Haldun Dormen'den tiyatro ziyafeti
Tarih: 16.07.2015 - 18:35
Kategori: Kültür & Sanat

İzmir Aliağa Belediyesi, Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında; Fransız yazar Moliere'in kaleminden usta oyuncu Haldun Dormen’in sahneye taşıdığı ‘Kibarlık Budalası’ adlı oyununu tiyatro severler ile buluşturdu.

İzmir Aliağa Belediyesi, Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında; Fransız yazar Moliere'in kaleminden usta oyuncu Haldun Dormen’in sahneye taşıdığı ‘Kibarlık Budalası’ adlı oyununu tiyatro severler ile buluşturdu.

314. KEZ SAHNELEDİ 

Tiyatronun eskimeyen usta oyuncusu Haldun Dormen, kariyerinde 313 defa sergilediği ‘Kibarlık Budalası’ adlı oyununu 314’üncü kez sahneye koydu. ‘Tiyatro Kedi’nin Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Hilmi Özçelik, Bahadır Vatanoğlu, Efe Deprem, Aslı Şahin ve Işık Selin Kuyumcu gibi sevilen oyuncuları ile birlikte Aliağa Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alan Haldun Dormen, ilerleyen yaşına rağmen eski günlerini aratmadı. Üstün performansıyla sahnede adeta devleşen Dormen, komedideki ustalığını bir kez daha kanıtladı.

KAPALI GİŞE 

17. yüzyıl Fransa'sında cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için yaptığı girişimleri konu alan oyun, tiyatro severlerin yoğun ilgisi nedeniyle kapalı gişe oynadı. Tıklım tıklım dolan Amfi Tiyatro’de yer kalmayınca tiyatro severlerin bazıları ayakta kalırken, bazları da oyunu merdivenlere oturarak izlemek zorunda kaldı. Aliağalılara keyifli bir gece yaşatan oyunun her dakikası ilgiyle izlendi. Oyunun sonunda izleyiciyi selamlayan oyuncular, dakikalarca ayakta alkışlandı.

BAŞKAN ACAR: ALİAĞALILAR HERŞEYİN EN İYİSİNE LAYIK 

Yaklaşık 2 saat süren oyunu çok sayıda tiyatro severle birlikte Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’da izledi. Gecenin sonunda sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Türk Tiyatrosu’nun büyük üstadı Haldun Dormen’i ve çok değerli sahne arkadaşlarını Aliağa’da ağırlamak bizim için çok büyük bir onur ve mutluluktur” diyerek, Haldun Dormen başta olmak üzere tüm oyunculara ayrı ayrı teşekkür ve tebriklerini sundu. Aliağalıların her şeyin en iyisine layık olduğunu belirten Başkan Acar, Ramazan ayı etkinliklerini yoğun ilgi gösteren Aliağalı vatandaşlara da teşekkür etti. Usta oyuncu Haldun Dormen’e gecenin anısına Kyme Antik Kenti’ne ait sikkelerin tuğrası ile işlenmiş cam tabak hediye eden Başkan Acar, oyuncularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

  

DORMEN: ALİAĞA’NIN TİYATRO ŞENLİĞİNDE YER ALMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ

Oyun bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan usta oyuncu Dormen, “Uzun zamandır bu kadar güzel bu kadar keyifli bir oyun sergilememiştik. Bunda Aliağa seyircisinin de çok büyük bir etkisi var. Aliağalıların oyuna çok büyük bir ilgisi vardı. 30 günde 28 tiyatronun Aliağa’da sahnelenmesine büyük bir hayranlık duydum. Aliağa’da yapılanları kendine özgü bir festival olarak görüyorum. Aliağa’nın tiyatro şenliğinde yer almak beni çok mutlu etti” diyerek, kendilerini Aliağalı tiyatro severler ile buluşturan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.



‘KİBARLIK BUDALASI’

Fransız yazar Molière tarafından kaleme alınan oyun konusu şöyle gelişiyor: Mösyö Jourdain'in asilzade olmak için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz'i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir "soylu" ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.

Vişne Haber Ajansı - Sevcan Yörük

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları