loading
close
SON DAKİKALAR

Halil Serkan Öz için alanlara indiler

Halil Serkan Öz için alanlara indiler
Tarih: 06.04.2015 - 15:49
Kategori: Sendika

Eğitim İş;'Halil Serkan Öz için ülke genelinde ilk derslere girmedik alanlara indik'

Eğitim İş tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada;

''Halil Serkan Öz için ülke genelinde ilk derslere girmedik alanlara indik.

Bilindiği üzere; geçen hafta Termal Fen Lisesi öğretmeni Halil Serkan Öz; Yalova valisinin hakaretlerine maruz kalmış, Valiyi protesto etmek için gerçekleştirilen “Öğretmene Saygı” yürüyüşünün ardından kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmiştir.

Halil Serkan Öz’ün ölümü, tüm ulusu ve özellikle eğitim çalışanlarını derinden sarsmıştır. Bir öğretmenin onuruyla oynamak- hele de öğrencisinin karşısında-vali de olsa hiç kimsenin haddi değildir. Eğitime yeterli kaynak ayırmayarak eğitim sistemimizi her yönden zaafa uğratan AKP Hükümeti, şimdi de kendi militanı gibi gördüğü valiler üzerinden öğretmeni itibarsızlaştırmakta hatta ölümlerine bile sebep olabilmektedir.

Eğitim-İş üyesi öğretmenler olarak yaşanan bu üzücü olayı protesto etmek, öğretmenlere karşı yapılan saldırı ve hakaretlere karşı meslek onurumuza sahip çıkmak için 19 Ocak 2013 tarihli eylemimize de konu olan“Mesleğimiz Onurumuzdur” sloganını tekrar haykırarak ilk derslere girmedik. Öğretmenler odasında “mesleğimizin nasıl yozlaştırıldığını” tartışıp daha sonra yakalarımızda “MESLEĞİMİZ ONURUMUZDUR, ÖĞRETMENİME DOKUNMA” kokartlarıyla derse girdik.

Ayrıca tüm Türkiye’de alanlarda yapılan basın açıklamalarının ardından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun görevden alınması için tüm üyelerimizle birlikte İçişleri Bakanlığı’na faks çekme eylemi gerçekleştirdik.
Sendikamız tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanlığı’na çekilen faks metni şöyle:

“Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi’nde, girdiği bir sınıfta: "Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler" diyerek hakaret ettiği Matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiştir.

Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır.
Halil Serkan Öz’ün ölümünden, sınıfta öğrencilerinin önünde hakaret edip onuruyla oynayan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu sorumludur. Yalova Valisi’nin derhal görevden alınmasını talep ediyoruz.” diyerek duyurdu.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları