loading
close
SON DAKİKALAR

Halk oyunları kavgası!

Halk oyunları kavgası!
Tarih: 17.04.2015 - 13:34
Kategori: Spor

Halk Oyunları Federasyonu ile Üniversite Sporları Federasyonu arasındaki yetki tartışması, Antalya'da düzenlenecek Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışması'nı çıkmaza soktu.

Halk Oyunları Federasyonu ile Üniversite Sporları Federasyonu arasındaki yetki tartışması, Antalya'da düzenlenecek Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışması'nı çıkmaza soktu. 10 gün sonra düzenlenecek organizasyonu hangi federasyonun düzenleyeceği, hala merak konusu.

Antalya'nın evsahipliğinde düzenlenecek Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışması, ilgili federasyonlar arasındaki "yetki karmaşası" nedeniyle çıkmaza girdi.

Halk Oyunları Federasyonu (THOF) ile Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) arasında, üniversitelerde organizasyon düzenleme yetkisin kimde olduğu tartışması yaşanıyor.

THOF yönetimi, gelen yoğun talep üzerine Antalya'da 27-30 Nisan tarihlerinde üniversitelerarası halk oyunları yarışması düzenlemeye karar verdi.

THOF, geçen ay internet sitesinden yaptığı açıklamayla faaliyet programında yer alan Üniversitelerarası Halk Oyunları Yarışması'nın, 27-30 Nisan tarihlerinde Antalya'da yapılacağını duyurdu. İnternet sitesinde yer alan ikinci duyuruda ise organizasyona başvuru süresinin, 15 Nisan'a kadar uzatıldığı belirtildi.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, federasyonun resmi sitesinden bildiri yayınladı.

TÜSF: ÜNİVERSİTELERARASI HER TÜRLÜ ORGANİZASYON BİZE AİT

TÜSF yönetimi ise üniversitelerarası her türlü halk oyunları organizasyonu düzenleme yetkisinin, federasyon başkanlığına ait olduğunu bildirdi.

TÜSF'ün internet sitesinde, Federasyon Başkanı Kemal Tamer'in, "Federasyonumuz bilgisi ve izni olmaksızın bazı kişi, kurum, kuruluş veya spor federasyonları üniversitelerarası yarışmalar organize etmek istemektedirler. Bunun bir örneği de Halk Oyunları Federasyonu web sitesinde duyurusu yapılan üniversitelere yönelik 'Halk Oyunları Şampiyonası' organizasyonudur" ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yayımlandı.

Bu tür organizasyonların tümünün görev ve yetkilerinin, TÜSF'e verildiğine dikkati çekilen açıklamada, "Üniversitelerarası düzenlenen her türlü halk oyunları organizasyonu da TÜSF Başkanlığına aittir" denildi.


TÜSF Başkanı Kemal Tamer'in bildirisine Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu yine internet sitesi üzerinden yanıt verdi.

THOF Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu ise internet sitesinden 25 Mart tarihinde yayımlanan yazısında, başkanı olduğu federasyonun, "her yaş grupları için her türlü halk oyunları turnuva, organizasyon, festival, şölen, yarışma, çalışma ve diğer faaliyetleri denetlemek, bunlara gerekli izinleri verip uygulamalarını kontrol etmekle yükümlü" olduğunu vurguladı.

Ozanoğlu, yazısında ayrıca TÜSF'nin 19 Mart tarihli yazısında, halk oyunları yarışmaları düzenlemedikleri, sadece şenlik adı altında bir takım faaliyetlerin yapıldığını belirtmeleri üzerine federasyon olarak bu yarışmayı düzenleme kararı aldıklarını kaydetti.

GSGM'DEN 'BÜTÇE GİDERİ' UYARISI

TÜSF yönetimi, kendi açıklamalarının haricinde, Spor Genel Müdürü Vekili Ömer Altunsoy imzalı 10 Nisan tarihli bir yazıyı da internet sitesine taşıdı. Söz konusu yazıda, "Bazı branş federasyonlarımızın, çoklu branşlarda hizmet veren federasyonun sorumluluk alanında olan organizasyonları üstlenerek bütçe gideri yaptıkları görülmektedir" ifadesi dikkati çekti.

Yazıda, "İdari ve mali sorumluluk doğurabilecek uygulamalardan kaçınılması, branş federasyonlarının faaliyet programlarında üniversitelerarası yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlere yer verilmemesi, faaliyet düzenlenmesinin talep edilmesi durumunda ise TÜSF ile iş birliği içinde olunması hususlarında, bilgi ve gereğini rica ederim" ifadelerine de yer verildi.

Söz konusu yarışmaya hangi federasyonun evsahipliği yapacağı, hala netleşmedi.

AA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları