loading
close
SON DAKİKALAR

Halkın 'deprem toplanma alanı olarak kalsın' dediği Levent'teki yeşil alan imara açıldı, cami yapılacak!

Halkın 'deprem toplanma alanı olarak kalsın' dediği Levent'teki yeşil alan imara açıldı, cami yapılacak!
Tarih: 24.11.2017 - 15:28
Kategori:

Merkez Bankası’nın milyonlarca dolar değer biçilen İstanbul Levent’teki 18 bin 427 metrekarelik arazisine cami projesi, İBB Meclisi'nden oy çokluğuyla geçti.

Merkez Bankası’nın milyonlarca dolar değer biçilen İstanbul Levent’teki 18 bin 427 metrekarelik arazisine cami yapılacak. CHP’lilerin ve bölge sakinlerinin yeşil alana dönüştürülerek deprem toplanma alanı olarak kullanılmasını istediği araziye cami projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde oyçokluğuyla kabul edildi. Merkez Bankası da “araziye ihtiyacım var” diyerek plana karşı çıkıyor. 

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; Araziye yakın 600 metre mesafede 2 cami var. Binanın boyutu ve yüksekliğine ise çevre yapılaşmasına göre karar verilecek. Beşiktaş Müftülüğü arazinin “merkezi iş alanı”ndan çıkartılarak “dini tesis alanı” yapılması istedi. İmar planı değişikliği teklifine zemin altı otopark da yapılabileceğine dair not da eklendi. Boğaziçi Sit Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Alanı’nda kalan araziye ilişkin hazırlanan imar planları notlarında “plan onama sınırları içerisindeki alanda çekme mesafeleri, blok, boyut ve şekilleri ile yapı yükseklikleri serbest olup çevre yapılanma şartları dikkate alınarak İBB tarafından onaylanacak avan proje aşamasında belirlenecektir” ifadelerine yer verildi. İmar planı değişikliği teklifine ilişkin İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ile Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu da araziye cami projesinin uygun olduğuna karar verdi.

CHP’li Meclis üyesi Affan Keçeci, “Olası bir İstanbul Depremi’nde toplanacak yer yok. Biz oranın yeşil alan ve deprem toplanma alanı olarak kalmasından yanayız” dedi. AKP Grup BaşkanVekili Temel Başalan ise “Öncelikle araziye zeminaltı otopark, cami ve kültür merkezinin hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.

‘İtiraz edeceğiz’

Levent Mahallesi Muhtarı Atacan Türk ise gazetemize yaptığı değerlendirmede, “Mahallede yeşil alanımız da deprem toplanma alanımız da yok. Zaten 200 metre mesafede 2 cami var. 20 yıldır boş alandı burası. Şu an içi orman gibi oldu” dedi. Türk, mahalleliyle birlikte planlara itiraz edeceklerini de belirtti.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları