loading
close
SON DAKİKALAR

Haluk Dural: Kuzey Irak'taki silah sevkiyatları Trump'ın yetkisiyle gerçekleşmiyor

Haluk Dural: Kuzey Irak'taki silah sevkiyatları Trump'ın yetkisiyle gerçekleşmiyor
Tarih: 12.12.2017 - 13:39
Kategori: Medya

Milli Merkez Genel Sekreteri Haluk Dural Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Milli Merkez Genel Sekreteri Haluk Dural Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.

Dural, "Stratejik müttefikimiz Amerika bizim topraklarımızdan kaldırdığı insansız hava aracıyla sağladığı istihbaratı düşmanımıza iletiyordu" dedi.

Dural'ın açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Trump 1209 sayılı başkanlık kararnamesiyle harekat yetkilerini sahadaki komutanlara devretti. O da ana merkezi Katar'da bulunan CENTCOM.

Kuzey Irak'taki silah sevkiyatları Trump'ın yetkisiyle gerçekleşmiyor, sahadaki komutanlar kontrol ediyor. Trump'ın silah sevkiyatını durdurdum demesinin kıymeti harbiyesi yok. 4 binin üzerinde Amerikan askeri var. Suriye'nin kuzeyi tamamen işgal bölgesi haline geldi.

Astana mutabakatıyla birlikte çatışmasızlık bölgelerinin kontrolü Rusya, İran ve Türkiye'ye bırakıldı. Türk ordusu Hatay'ın güneyinden Suriye'nin kuzeyine giriş yaptı.

İdlib başarıyla sonuçlanırsa Afrin'de sonuç alınabilir. Bu harekatının yapılabilmesi için Rusya'nın ön şartlarından birisi Türkiye'nin Esad'la ilişkiye geçmesi. Türkiye Esad'ı Suriye'nin tek yasal temsilcisi tanırsa İdlib'e yasal harekat gündeme gelecektir.

Türkiye'nin Rus askeri uçağını düşürmesinden bu yana Türkiye Rusların hava sahasına uçak sokamamaktadır. Afrin'e operasyon ancak Türkiye'nin Esad'la barışması halinde mümkün olacaktır.

SDG'den kaçan Talal Silo'nun açıklamalarından birisi şu: PKK, YPG Kuzey Suriye'ye operasyon yaparken İncirlik'ten kalkan hava araçları gözlem yapıp, Türk kuvvetlerinin ne yaptığını bize iletiyordu.

Stratejik müttefikimiz Amerika bizim topraklarımızdan kaldırdığı insansız hava aracıyla sağladığı istihbaratı düşmanımıza iletiyordu.

Türkiye'nin İncirlik'teki uçaklara 'IŞİD bitti siz oradan çıkın' demesi lazım. Bunu yaptığında Rusya ve İran'a olumlu bir sinyal vermiş olur. Bu ittifaka ancak bu şekilde güvence verilebilir. İncirlik Üssü anlaşması dahilinde uçuş kısıtlaması koyarsınız. O zaman bölgede Suriye üzerinde Amerikanlıların kullanacağı hava sahası kalmaz. Kuzey Suriye'deki Amerikan varlığına baskı yaparsınız.

Suriye'de Kürtlerin nüfusu azdır. Türkiye Kuzey Suriye'de özerk bölgeye müsaade etmemelidir. Esad'la anlaşmalı Amerikan varlığının oradan çıkarılmasını sağlamalı ondan sonra orada PKK'yi temizlemek zor değildir.

Kürt koridoru açılması Suriye'nin aleyhinedir. O petrol ve doğalgaz Kürt koridorundan Akdeniz'e ulaşırsa Rusya'nın doğalgazda etkinliği kırılacak.

Bin yıldır bu topraklarda hür yaşıyoruz. (Türkiye düşmanlarının) Yapılacak iş orduyu tarumar etmek, yetenekli subayları tasfiye, hareket kabiliyetini azaltmaktır. Türk ordusunun bütünselliğinin korunması lazım. Harp okullarının askeri okulların açılıp vatansever, Atatürkçü subayların yetiştirilmesi lazım. FETÖ olaylarından sonra Avrupa'ya iltica edenlere bakın, çoğu sivil liselerden çoğu da imama hatiplerden gelmedir.

İran, şah döneminde Amerika'dan en ileri teknikteki savaş uçakları aldı. Uçakların artık yedek parçasını alamadığından bunların sayısı azalıyor. İran'ın o yüzden balistik füze filosu var.

NATO'dan hemen çıkalım dediğiniz anda tedbirini almış olmalısınız. Mustafa Kemal Atatürk Büyük Taarruz öncesi Sovyetlerle anlaşma yaptı. 300 bin tonluk mühimmat geldi. O olmasa kazanabilir miydik? Önce tedbiri alacaksınız.

S-400 almaya karar verdiğimizde NATO'dan büyük tepki geldi. S-400 alınca Türkiye stratejik üstünlük kazanacak ama bizim elimizde 270 kadar aktif savaş uçağı var, fantom uçakları var 2020'de bitecek. F16'lıklar 35 yıllık. Filomuzun yenilenmesi lazım. ABD'nin ürettiği F35 uçakları var. F35'ler düşman Rusya hava saldırısı olursa onları kullanacağız diye düşünüldü. Bu uçaklar Rusya'nın saldırısında işe yarar mı?

(NATO yetkilisi) 'Türkiye S-400 alırsa NATO kaynaklarına erişimi engellenir, F35 alımı tehlikeye girer' dedi. F35 işimize yarar mı yaramaz mı ona karar vermek gerekir.

İran'a hava harekatı yapmaya kalksak F35'lerin başarılı olma ihtimali yok. Rusya'nın elindeki uçaklarla mukayese edince F35'ler nal topluyor."





Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları