loading
close
SON DAKİKALAR

Harp Okulu öğrencilerinin ders tercihleri yok sayıldı

Harp Okulu öğrencilerinin ders tercihleri yok sayıldı
Tarih: 24.09.2016 - 12:23
Kategori: Eğitim

Tutuklu Hava Harp Okulu öğrencileri, avukatları aracılığıyla ders tercihlerini yaparken belli bir suç gösterilmeden ‘Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Öğrenciler tercih yapamadı, aileler tepkili.

Tutuklu Hava Harp Okulu öğrencileri, avukatları aracılığıyla ders tercihlerini yaparken belli bir suç gösterilmeden ‘Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Öğrenciler tercih yapamadı, aileler tepkili.

15 Temmuz Darbe Girişimi kapsamında tutuklanan Hava Harp Okulu öğrencileri, önceki gün avukatları aracılığı ile ders tercihlerini yaparken, son dakikada Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) açıkladığı bir duyuru ile yeni ders yılı için seçimlerini yapamadılar. Önceki gün tercih işlemleri sırasında, ‘669 Sayılı KHK ile Kapatılan Askeri Yükseköğretim Kurumlarının Öğrencilerinin Türkiye’deki Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Yerleştirilmesi’ başlığı adı altında ‘usul ve esaslar yayınlandı. Başlık altında yer alan 14. madde ile, darbe girişimi sonrası tutuklanan hava harp okulu öğrencileri ‘Disiplin Kurulu’ gerekçe gösterilerek tercihlerini yapılmadı. Ancak tutuklu hava harp okulu öğrencilerinin hangi suçtan dolayı ‘Disiplin Kurulu’ engeline takıldıkları ise belirtmedi. 14. maddenin ise içeriği şöyle: “14. Genelkurmay Başkanlığı Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Hava Harp Okulu öğrencilerinden 422’sinin Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla ilişiğinin kesildiği ile Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden 2 sinin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumsuz olması nedeniyle okuldan çıkarıldığını belirten yazıları dikkate alınarak bu kişilerden tercih alınmayacaktır. Bu kişilerden Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla çıkarılan 422’sinin statüleri konusunda Başbakanlıktan görüş alınmasına karar verilmiş olup, gelen görüşe göre işlem yapılacaktır.”

‘Ortada suç yok’

BirGün'den Zynep Yüncüler'in haberine göre; ‘Disiplin Kurulu’ engellemesiyle karşılaşan, tutuklu bulunan Hava Harp Okulu öğrencisinin kardeşi, “Kardeşim işlemlerini sorunsuz halletsin diye, tüm gün resmi işleri hallettik. Notere gittik, avukata vekalet verdik. Tam tercih sırası saat 17 civarı YÖK yeni bir madde ekledi. Kardeşim gibi tutuklu Hava Harp okulu öğrencileri tercihlerini yapamadılar. Daha önceden bize de okuldan, Genelkurmay’dan bu çocuklara disiplin suçu verildiğine dair herhangi bir bilgi gelmedi. Bu çocukların suçlu olup olmadıkları belli değil. Darbe girişimi günü okul komutanları tarafından ‘eğitime gidiyoruz’ diye kandırıldılar. Suçları belli değil, okula disiplin kurulu talimatı verildi, suçsuz yere tutuklandılar, şimdi de eğitimden uzaklaştırılıyorlar. Başbakanlığa fakslarımızı çektik” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları