loading
close
SON DAKİKALAR

Haydarpaşa Dayanışması; 2 Yıldır Treni Bekliyoruz!

Haydarpaşa Dayanışması; 2 Yıldır Treni Bekliyoruz!
Tarih: 18.06.2015 - 08:43
Kategori:

Haydarpaşa Dayanışması; 18 Haziran Perşembe günü saat 12.30’da Haydarpaşa Gar’ında bir araya geliyor ve ‘2 yıl önce geleceği söylenen treni bekliyoruz’ diyoruz.

Haydarpaşa Dayanışması bir çağrıda bulundu; 18 Haziran Perşembe günü saat 12.30’da Haydarpaşa Gar’ında bir araya geliyoruz...

Haydarpaşa Dayanışmasından yapılan açıklamada;

Tarih 19 Haziran 2013. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Türkiye Offshore Enerji Konferansı” sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Haydarpaşa Garı’na ilişkin bir soruyu düzeltme ile cevaplayan Yıldırım, şu ifadeleri kullanmıştı: “Bildiğiniz gibi 29 Ekim’de Marmaray’ı İstanbulluların hizmetine veriyoruz. Ancak Söğütlüçeşme’den Gebze’ye, Avrupa Yakası’nda Kazlıçeşme’den Halkalı’ya kadar olan banliyo tren hatları da yenilenecek. Mevcut hat yenilecek, 3 hatta çıkarılacak, standardı genişletilecek. Yoksa Haydarpaşa Garı’nın kapatılması gibi bir şey söz konusu değil.”

Binali Yıldırım’ın banliyö hatların açılacağını ifade ettiği günden bugüne tam 2 yıl geçti. İlk olarak 1908 yılında başlayan tren seferleri Marmaray çalışmaları bahane edilerek; 31 Ocak 2012'de Ana Hat Trenleri, 19 Haziran 2013'de ise Banliyö Trenleri durduruldu. Trenlerin yeniden sefere başlaması için öngörülen tarih bitti ve bizler hala treni bekliyoruz.

18 Haziran Perşembe günü saat 12.30’da Haydarpaşa Gar’ında bir araya geliyor ve ‘2 yıl önce geleceği söylenen treni bekliyoruz’ diyoruz.

Haydarpaşa Dayanışması

Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları