loading
close
SON DAKİKALAR

HDP cezaevi önünden ‘Hayır’ kampanyasına başlıyor

HDP cezaevi önünden ‘Hayır’ kampanyasına başlıyor
Tarih: 27.03.2017 - 09:49
Kategori: Siyaset

HDP, 16 Nisan referandumu için 29 Mart’ta HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu olduğu Edirne Cezaevi ve Figen Yüksekdağ’ın tutuklu olduğu Kandıra Cezaevi önünde kampanya sürecini başlatacak.

Türkiye genelinde 66 il ve ilçede yerel etkinlikler gerçekleştirecek HDP; 1 Nisan’dan sonra 15 ilde miting düzenleyerek seçmene seslenecek.

HDP MYK’nin dünkü toplantısında referandum öncesi planlanan etkinliklerle ilgili son çalışmalar yapıldı. Edinilen bilgiye göre HDP, 16 Nisan referandumuna 3 hafta kala ağırlıklı olarak yerel ve bölgesel etkinliklerin olduğu kampanya çalışmalarına hız verecek.

7 bölgede etkinlik

HDP kampanya kapsamında yürüteceği etkinlikleri; HDK, DTK, DBP ile birlikte gerçekleştirecek. Türkiye’nin 7 bölgesinde de yapılması planlanan kampanya çalışmaları kapsamında milletvekilleri ile halk buluşmaları, konvoy gibi etkinlikler yapılacak. HDP referandum için düzenleyeceği kampanya etkinlik ve çalışmalarına HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu Edirne ve Figen Yüksekdağ’ın tutuklu bulunduğu Kocaeli’nden başlatacak. 29 Mart’ta Edirne ve Kocaeli’nden başta Demirtaş ve Yüksekdağ olmak üzere tutuklu milletvekillerinin selamlamasıyla başlanacak etkinlikler kapsamında Marmara bölgesinde çok sayıda yerel etkinlik yapılması planlanıyor.

Yerel etkinlikler kapsamında milletvekilleri ve Kürt siyasi hareketinin simge isimlerinin katılacağı halk buluşmaların ve konvoyların düzenlenmesi hedefleniyor. Yerel etkinliklerin yanı sıra milletvekillerinin katılımıyla 15 farklı ilde miting gerçekleştirilecek. HDP, 1 Nisan’da Bursa ve Hatay’da, 2 Nisan’da Aydın ve Adıyaman’da; 8 Nisan’da Adana, Kocaeli ve İzmir’de; 9 Nisan’da Mersin, Antalya, İstanbul ve Ankara’da, 11 Nisan’da Batman’da, 13 Nisan’da Hakkari’de, 14 Nisan’da Van’da, 15 Nisan’da da Diyarbakır’da miting düzenlenecek.

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları