loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'li Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği 'devamsızlıktan' düşürüldü

HDP'li Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliği 'devamsızlıktan' düşürüldü
Tarih: 27.07.2017 - 15:56
Kategori: Siyaset

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında Meclis çalışmalarına 5 birleşim katılmadığı gerekçesiyle milletvekiliğinin düşürülmesi için Meclis Genel Kurulu'nda oylama yapıldı. Hezer'in milletvekilliği 324 oyla düşürüldü.

HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk hakkında Meclis çalışmalarına 5 birleşim katılmadığı gerekçesiyle milletvekiliğinin düşürülmesi için Meclis Genel Kurulu'nda oylama yapıldı. Hezer'in ve Sarıyıldız'ın vekilliği düşürüldü.

Açık yapılan oylamada 324 milletvekili Sarıyıldız ve Öztürk'ün vekilliğinin düşmesi yönünde oy kullandı. Salt çoğunluk olan 276'nın aşılmasıyla iki ismin vekilliği düşmüş oldu. 20 milletvekili ise Sarıyıldız ve Öztürk'ün vekil olarak kalması için oy kullandı.

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonlarının üyelerinden kurulu Karma Komisyonun, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Sarıyıldız'ın "devamsızlık" nedeniyle milletvekilliklerinin düşürülmesi yönündeki raporu dün gece TBMM Genel Kurulu'nda görüşüldü. Öztürk adına Sırrı Süreyya Önder, Sarıyıldız adına da HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş savunma yaptı.

İçişleri Bakanlığı, 4 Kasım 2016'da, haklarında yakalama kararı bulunan Öztürk ve Sarıyıldız'ın yurt dışında olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. İki vekil 2016 ekim ayından bu yana TBMM çalışmasına katılmıyor.

Cnntürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları