loading
close
SON DAKİKALAR

HDP'nin 'hayır' buluşmasına polis ve jandarma engeli

HDP'nin 'hayır' buluşmasına polis ve jandarma engeli
Tarih: 29.03.2017 - 17:58
Kategori: Gündem

HDP'li heyetin referandum kampanyası kapsamında Kocaeli F Tipi Cezaevi önünde açıklama yapmasına izin verilmedi. Polis ve jandarmanın cezaevi yolundaki önlemleri üzerine, HDP'li yöneticiler cezaevinin önüne gelmedi.

HDP'li heyet referandum kampanyası kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın tutuklu bulunduğu Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin önünde açıklama yapmak istedi. HDP'li heyetin cezaevinin önüne gelecek olması nedeniyle İzmit ile Kandıra arasında polis ve jandarma ekipleri önlem aldı. Cezaevinin önünde açıklama yapılmasına izin verilmemesi nedeniyle, Kandıra yolunda önlem alan polis ve jandarma ekipleri araçları durdurarak sürücülerin ve araçta bulunanların kimliklerini kontrol ederek geçişlerine izin verdi. 

GARO PAYLAN: ÖFKEMİZİ SANDIĞA GÖTÜRECEĞİZ

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ve HDP'li yöneticiler Kocaeli'nin Dilovası İlçesinde HDP standını ziyaret etti. Garo Paylan burada yaptığı açıklamada, "Biz rehin tutulan eş genel başkanımız ve milletvekillerimizi ziyaret etmek için ve basın açıklaması yapmak için Kandıra'ya gitmek istemiştik, fakat yollarımız kesildi. 50 kişilik basın açıklaması için binlerce polisle yollarımızı barikatlarla kesmeye çalıştılar. Bizden çok korkuyorlar ve hakların birlikteliğinden çok korkuyorlar ve korksunlar. Bu tekçi anlayış çoğulcu anlayışa emin olun yenilecek. Çünkü biz çok renkliyiz. Tek adamın anayasasını hak etmiyoruz. Anayasalar toplumsal sözleşmedir. Toplumsal sözleşme yapılırken herkese sorulmalıdır. Biz toplumsal sözleşmede var mıyız? Eğer yoksak bu tekçi anayasaya önce hayır diyeceğiz. Durduracağız. Daha sonra çoğulcul anayasanın tartışmasını yapacağız hep beraber. Sadece HDP'liler değil, MHP, AKP ve CHP'liler buluşacağız ve ortak paydada hepimizin anayasasını yapacağız. Biz hayır diyoruz, hepimiz kazanalım diyoruz. Bütün haklar, bütün kimlikler o anayasada kendisini görsün diyoruz. Tek adamın, tek kimliğin anayasası olmasın diyoruz. 100 yıldır da bunun için mücadeleler veriyoruz. Çok bedeller ödedik. Barışa da çok yakındık ama tekrar üzerimize saldırdılar pek çok arkadaşımızı rehin aldılar. Şunu başaramadılar asla diz çökmedik ve çökmeyeceğiz. Bunu asla başaramadılar ve başaramayacaklar. Sizden ricam 18 gün kaldı. Gece ve gündüz hepiniz birer Selahattin Demirtaş, hepiniz Figen Yüksekdağ olmalısınız. Buna var mısınız? Hepinizden ricam bu tekçiliğe şimdi ceza keseceğiz. Öfkemiz birikti, öfkemizi sandığa götürüp koyacağız. Hayırı başaracağız ve hayırlı günlerde çoğulcu anayasamızı başaracağız. Bu anlamda hepinizi mücadele ve seferberliğe çağırıyorum arkadaşlar. Hem oy verelim, hem oy verdirelim sandıklara sahip çıkalım" dedi.

Kocaeli'nde olağanüstü önlemlerle karşılaştıklarını söyleyen HDP Merkez Yürütme Kurulu üyesi Gülsüm Ağaoğlu, "Alınan olağanüstü önlemler gösteriyor ki aslında biz şimdiden kazandık. Hayırlı günleri kazandık, geleceği kazandık" diye konuştu.

HDP heyeti ardından Dilovası'nda kurulan pazarda vatandaşlarla ve pazarcı esnafıyla sohbet etti.


Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları