loading
close
SON DAKİKALAR

Hollywood'da AIDS paniği

Hollywood'da AIDS paniği
Tarih: 13.11.2015 - 14:46
Kategori: Magazin

Hollywood'da AIDS paniği: Ünlü aktör HIV virüsü taşıyor.

Hollywood'da AIDS paniği: Ünlü aktör HIV virüsü taşıyor.

Sinema dünyasının kalbi Hollywood son birkaç gündür AIDS söylentileri ile çalkalanıyor. İngiliz The Sun gazetesinin iddiasına göre Hollywood'un çok ünlü ve çapkın aktörlerinden biri AIDS'e yakalandı.

İngiliz ve ABD basınında bomba etkisi yaratan iddiaya göre adı gizli tutulan ünlü aktörün eski sevgilileri arasında bol ödüllü ve ünlü sinema yıldızları, tv ünlüleri de yer alıyor.

İleri sürülenlere göre şu anda adı açıklanmayan, sadece "Hollywood'un en ünlü ve çapkınlarından biri" olduğu söylenen aktör yaklaşık iki yıldır HIV virüsü taşıdığını biliyor.

Söz konusu ünlü aktörün arkadaşları ise "AIDS olduğunu açıklamak istemedi çünkü oyunculuğundan ve kariyerinden çok bu şekilde gündeme gelmekten korkuyor" diye konuştular.

İngiliz The Sun gazetesinin iddiasına göre ünlü Hollywood aktörünün eski sevgilileri arasında ödüllü bir kadın oyuncu, günümüzün en güzel kadın oyuncularından biri, bir medya ünlüsü, tanınmış bir model ve bir TV ünlüsü bulunuyor.

Aktörün avukatları ise eski partnerlerinin dava açabileceğini düşünerek gerilim içinde olduğunu da belirtiyor.

AIDS'E YAKALANAN ÜNLÜLER

Dünya üzerinde pekçok kişi böyle bir hastalığın varlığını Rock Hudson ile birlikte öğrendi. Hollywood'un en gözde aktörlerinden biri olan Rock Hudson, 1984 yılında AIDS'e yakalandığını açıkladı. Bundan bir yıl sonra da hayata veda etti.

Queen grubunun solisti Freddie Mercury de 1991 yılıhda AIDS'ın yol açtığı komplikasyonlar nedeniyle öldü.
Alfred Hitchcock'ın Sapık filmindeki performansıyla hafızalara kazınan Anthony Perkins 1992 yılında AIDS yüzünden hayatını kaybetti.

Rus balet Rudolf Nureyev HIV virüsü taşıdığını 1984 yılında öğrendi. O sırada kariyerinin parlak dönemlerini yaşıyordu. Her şeyden önce bu konuda açıklama yapmak istemedi. Çünkü kariyerinin olumsuz etkilenmesini ve başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "yasaklı" ilan edilmeyi istemiyordu. Bale tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dansçılarından biri olarak nitelendirilen Nureyev, 1993'te Fransa'da hayata veda etti.

Ünlü yönetmen Derek Jarman, oyuncu Amanda Blake, yönetmen Tony Richardson da AIDS nedeniyle hayatını kaybeden ünlüler arasında.

Bir dönemin en gözde modelleinden olan Gia Carangi 1986'da AIDS kurbanı oldu.

O GERÇEĞİ AÇIKLADI

Bunların yanı sıra HIV virüsüyle yaşamını sürdüren ünlüler de var. Basketbol yıldızı Magic Johnson bunlardan biri. 1991 yılında virüsü taşıdığını açıklayan Johnson'ın bu cesareti "AIDS'in sadece eşcinsellerin yakalanacağı bir hastalık" olmadığı" konusunda dünyayı bilinçlendirmesi açısından önemli bir gelişme sayıldı.

BİRÇOK FİLME KONU OLDU

AIDS beyazperdede birçok filme de konu oldu. Tom Hanks'e en iyi erkek oyuncu dalında Oscar kazandıran Philadelphia bunlardan biri. Hanks bu filmde HIV virüsü taşıdığı öğrenilince işine son verilen başarılı bir avukatı canlandırıyordu.

Yine benzer bir tema üzerinde şekillenen Dallas Buyers Club da Matthew McConaughey'e en iyi erkek, Jared Leto'ya da en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Oscar ödülü getirdi.

Saatler(The Hours) filminde de HIv virüslü bir karakter aracılığıyla bu hastalığa dikkat çekilmişti.



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları