loading
close
SON DAKİKALAR

Hüseyin Hakkı Kahveci: 19 Mayıs Türk milletinin kutsalıdır

Hüseyin Hakkı Kahveci: 19 Mayıs Türk milletinin kutsalıdır
Tarih: 19.05.2017 - 17:45
Kategori: Medya

Gazeteci Hüseyin Hakkı Kahveci, Can Ataklı'nın Yazıişleri programına katıldı.

Gazeteci Hüseyin Hakkı Kahveci, Can Ataklı'nın Yazıişleri programına katıldı.

Kahveci, "19 Mayıs Türk milletinin kutsalıdır. 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Savaşı'nın ateşi yakıldı. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak devletin temellerini atmıştır" dedi.

Kahveci'nin açıklamaları şöyle:

"(Sözcü operasyonu) Yahudi şeriatı planıyla bir oyun oynanıyor Türkiye'de. Bu plan dahilince bazı tarihsel olaylar tekrar ettiriliyor. Ergenekon operasyonu bitti zannediliyordu bana göre bitmedi, işte devam ediyor. Özellikle 19 Mayıs'ın seçilmesi...

19 Mayıs Türk halkı adına kutluyorum. 19 Mayıs Türk milletinin kutsalıdır. 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Savaşı'nın ateşi yakıldı. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkarak devletin temellerini atmıştır. Osmanlı'nın son dönemlerinde kişiye özel hukuk paylaşımları vardı. Bir de saltanat hukuku vardı. Mustafa Armağan ne oldu? Bu hukuk sadece hedef alan kişilere uygulanıyor. Dünkü tutuklamaları yapanlar bugün cezaevindeler. Yargıtay'ın en yüksek hakimler, cezaevinde. 

Şeriatın kestiği parmak acımaz da şeriat çift taraflı keser, döner seni de keser. Bugün Sözcü yarın Cumhuriyet. 15 Temmuz'dan sonra AK Parti'nin içinde FETÖ'cü yok mu?

Bu hukuk nasıl işleyecek biri izah etsin? Gri bölgedeyiz. Önü arkası, sağı solu belli olmayan günlerdir. Belirtisizlik mıntıkasıdır. Bir ülkenin milli bayramlarının yasaklanmasının gerekçesi ne olabilir? İşgal döneminde 'bayram kelimesi kullanılmayacak, bayram kutlanmayacak' dendi. Şimdi işgal mi var ülkede? 

-Mustafa Kemal Atatürk 1881 doğumludur. 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmış, 1938'de ölmüştür. Allah diyor ki Kuran-ı Kerim'de bizim elimiz 19'ların üzerindedir. Bir matematiksel hesap vardır. Henüz çözülememiştir. Mustafa Kemal Atatürk ismi bile 19 harften oluşur. İnanç sisteminden bakıyorsak meseleye ölünün arkasından konuşulmaz. Ölülere saygı duymayanlar kendi ölülerine saygı beklemesinler. 

-19 Mayıs 1962 Rabıta örgütünün kuruluşu. 19 Mayıs 1919'a karşı kuruluyor. Milli bayramların yasaklanması da var orada. 2010 yılına kadar milli bayramların hangisinde bomba patladı. Bir kesim (19 Mayıs törenlerine katılanlar için) 'dinsiz devletin donsuz kızları' diyorlardı. 

Türkiye 15 yıldır kaos yaşıyor. 10 yılda bir askeri darbeler oluyor deniyordu şimdi parçalı parçalı gidiyoruz. Daha ne kadar baskıya devam edebileceksiniz? Bu baskı, patlasın kalabalıklar sokağa dökülsün kafalarını kıralım baskısı...
Siyasetin baskı aracı olarak kullanıldığı bir dönem yaşıyoruz. 

Bugün sokağı tetiklemek için operasyon yapılıyor. Yarın CHP de hedef alınabilir. Bundan sonraki plan Anıtkabir'in yıkılması olacaktır. Fren mekanizması yok. Sağ kanattan Devlet Bahçeli fren mekanizması olmadı, destek mekanizması oldu.

-Türkiye Cumhuriyeti devletini idare etmeye gelenler devletin yapısıyla oynuyor. Top mu bu? 

AK Partili olmayan kimse devlette çalışamayacak. Adım adım cihannüma adı altında devlette örgütlenme var."

Vişne Haber Ajansı























ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları