loading
close
SON DAKİKALAR

Hüsnü Mahalli: İran ve Türkiye 'Suriye'nin arkasındayız' dedikleri andan itibaren denklem değişir, ABD geri adım atar

Hüsnü Mahalli: İran ve Türkiye 'Suriye'nin arkasındayız' dedikleri andan itibaren denklem değişir, ABD geri adım atar
Tarih: 07.12.2017 - 15:10
Kategori: Medya

Gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli: Birçok ülke Amerika'nın arkasından gidip başkent Kudüs diyecek. Biz belki görmeyeceğiz ama bizim çocuklarımız, torunlarımız görecekler bu çok tehlikeli bir şey. Önlem alınmazsa Ortadoğu dağılacak.

Gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli, Can Ataklı'nın hazırlayıp sunduğu Yazıişleri programına konuk olarak katıldı.
 
Hüsnü Mahalli önlem alınmazsa Ortadoğu'nun dağılacağını söyleyerek "Önlemi çok basit. Bütün perişanlığına rağmen İran ve Türkiye 'Suriye'nin arkasındayız' dedikleri andan itibaren bu denklem değişir. Amerika da geri adım atar" diye konuştu.

Mahalli'nin açıklamaları şöyle:

"Her şeyi o günün sıcaklığıyla tartışıp geçmişi unutuyoruz. 'Trump durduk yerde niye bunu yaptı' diyoruz. Trump'ın, cumhuriyetçilerin, Amerikalıların kendi hesapları var. Trump iç politikada çok sıkışmıştı kendi açısından doğru adım attı. Yahudi lobilerinin desteğini almak için yaptı. 

(Kudüs) Bu tarihle ilgili bir mesele. Biz müslüman ülkeler, halklar unutuyoruz. 1947'de demokrat olan Truman BM'yi kullanarak Filistin toprağını Filistin halkından alarak İsrail'e verdi. 70 yıl geçmiş müslüman ülkeler olarak bir şey yapamamışız. 6 milyon İsrail nüfusu 1.7 milyar müslüman var. Peki niye çözemiyoruz? Araplar 350 milyon. Kimse kimseyi kandırmasın Arap ve İslam ülkeleri sahtekar. 57 müslüman ülkenin hiçbirinin diğeriyle dört dörtlük ilişkisi yok. Suudi Arabistan'ın Türkiye ile arası kötü. Çünkü Türkiye Katar'ı destekledi. (İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısına) Suudi kral gelmeyecek. Çünkü Türkiye Katar'dan yana tavır koymuş. Katar Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi üyesi. O konsey kendi aralarında kavgalı. 22 Arap ülkesinin üye olduğu bir örgüt var hepsi kavgalı. İslam İşbirliği Teşkilatı var onlar da kavgalı. Nasıl aramızda toplanıp çözeceğiz, palavra.

Her zaman bu tür olaylarda herkes inisiyatif alır ama sonuca gitmez. 57 müslüman ülkenin 5'i gelir gerisi gelmez. 57 müslüman ülkenin çoğu Amerika'dan korkar. Birçok ülke Amerika'nın arkasından gidip başkent Kudüs diyecek. Biz belki görmeyeceğiz ama bizim çocuklar, torunlar görecekler bu çok tehlikeli bir şey. Önlem alınmazsa Ortadoğu dağılacak.  

(Kudüs'ün başkent ilan edilmesi kararı) Bu karar Suudi Arabistan'la işbirliği yapılarak alınmıştır. Tarih tekerrürden ibaret. 1945'te (ABD Başkanı) Franklin Roosevelt ve o dönemin Suudi Kralı Abdülaziz coğrafi olarak Ortadoğu'yu nasıl dizayn ederiz diyerek yola çıktılar. 2 yıl sonra İsrail devleti kuruldu. 6 ay önce Trump Suudi Arabistan'a gitti. Suudi Arabistan Kralı, Trump'a 'ben iktidarı oğluma devredeceğim, ona destek ver. O da kral olabilmek için tüm yeğenlerini kuzenlerini temizleyecek' dedi. Trump'ın damadı gitti bu operasyonu hazırladı. Biz artık yeni bir 70 yıl hazırlığı içindeyiz. Geçen 70 yıl içinde İsrail'in güçlenmesi yerleşmesi dönemi yaşadık. Ortadoğu'daki İsrail savaşları dışında bir sürü savaş yaşadık. Irak-İran Savaşı 8 yıl sürdü. 70 yıl içinde Arap Baharı yaşadık. Arap Baharı Irak, Suriye, Mısır... İsrail'i rahatlatmanın en büyük yolu Suriye'yi mahvetmektir.  Bu  3 ülke perişan olmuşken yeni 70 yılın kapısını açıyoruz. Suudi Arabistan en büyük tehlike. Niyet Türkiye ve İran'ı savaştırmak yani mezhep savaşı. İsrail'i düşünebiliyor musun? Kudüs'ü bırak gelir Tahran'ı da İstanbul'u da başkent eder. Önlemi çok basit. Bütün perişanlığına rağmen İran ve Türkiye 'Suriye'nin arkasındayız' dedikleri andan itibaren bu denklem değişir. Amerika da geri adım atar. 

Ellerinde 2 silah var. Birisi Suudi Arabistan. ABD eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice 3 gün önce Suudi Arabistan'daydı. 2005'te İsrail'e gitti 'yeni bir Ortadoğu yaratacağız' dedi. Onun üzerine BOP yarattılar sonra bize Arap Baharı çıkardılar. Tehlikeli bir kadın.

Önümüzdeki 70 yıl karanlık berbat şeyler yaşanacak.

Mahmut Abbas bile kınıyorum dedi, yahu senin ülken gidiyor. 

Kudüs, doğu ve batı Kudüs olarak iki bölümlü. Doğuda Filistinliler, batıda İsrailliler var. 1947'de kurulan İsrail 1967 savaşında hepsini aldı. İşgal etti. İsrail şu haliyle Doğu Kudüs'te tasarruf'ta bulunamıyor. Trump'ın açıklamasından itibaren İsrail doğu ve batıda her türlü tasarrufta bulunacaktır. Orada Aksa Cami var. Duvarını yıkabilir örneğin. Benim tasarrufum diyecek. 

Bu batı öyle ahlaksız ki Suriye iç savaş döneminde Irak'ta 300- 500 bin hıristiyan o kadar acı çekti ki batı onları korumadı. Papa çıkıp da bunlar bizim din kardeşlerimiz onları koruyalım, demedi. Bunlar 2 bin yıllık o toprağın insanı. Batı sahtekardır. Kınayacağınıza karar alın, 'İsrail'le her türlü ilişkimizi keseriz' diye.

ABD bu devleti (İsrail) kendisi doğurdu. ABD, İsrail'i bütün coğrafyayı allak bullak etsin diye kurdu.

Mavi Marmara meselesinde gittik geldik 20 milyon dolarla iş bitti. 2005'te Erdoğan başbakandı İsrail'de Ariel Şaron vardı. Erdoğan soykırım müzesine gitti. Gerçekçi olalım. Niye gidiyorsunuz, kim bu İsrail? 

3 yıl önce Erdoğan başbakanken Gazze'ye gidiyorum dedi, gidebildi mi? Niye medyası çıkıp diyemedi gidemedi diye. İktidarın medyası sahtekar bir medya. Sonuçta yine tıkanacak Erdoğan. Zirveye çağırıyorsun filan. ABD İsrail Türkiye'nin önder rolünden dolayı intikam almaya kalkışsa ve Türkiy'yi perişan etmeye kalksa... FETÖ meselesinde ve Zarrab meselesinde de... FETÖ, İsrail ajanı, Amerikan ajanı dedik. İsrail bunu ajan olarak kullanmış ve dinlemişlerse demek ki Mossad'ın elinde bilgiler var. Taksit taksit çıkartacak elindeki malzemeyi. CIA dedik peşinden, Almanya'nın da ajanı dedik. 

Soçi'de Erdoğan, Putin ve Ruhani bir araya geldi. Suriye'de barış olacak.Suriye ordusu Rakka'ya girecek Afrin diye bir sorun kalamayacak. Suriye bir baskı unsuru olabilir. İsrail karşısında Suriye direndiğinde ABD gözden geçirebilir kararını. Mesut Barzani meselesine bakın. İsrail,ABD arkasındaydı. Yapmayın dedik, yaptı. Ne oldu? Türkiye, İran ve Bağdat birlikte hareket etti Mesut bitti. Kavga da etmediler, buna karşıyız dediler. Kürt hareketinde Mesut bitmiştir. Türkiye-İran arasında herhangi bir paydada birleşme söz konusu olabilir mi, hayır. 

Afrin küçücük bir yer. Türkiye hassasiyetini Afrin'e karşı koruyorsa Suriye sınırında 550 km PYD'nin elinde. Türkiye ordusu 550 km'lik PYD'ye bir şey demiyor ama Afrin'e bir şeyler söylüyor, niye? 




Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları