loading
close
SON DAKİKALAR

İlçe Milli Eğitim'den katılımın artması için dini içerikli derslere teşvik

İlçe Milli Eğitim'den katılımın artması için dini içerikli derslere teşvik
Tarih: 22.02.2017 - 11:23
Kategori: Eğitim

İstanbul Kağıthane’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği resmi yazıyla, öğrencilerin rağbet göstermediği dini içerikli derslerin seçtirilmesi için okul yönetimi ve öğretmenlerin seferber olması istendi.

‘Seçmeli Dersler’ başlığıyla ilçedeki okullara gönderilen yazıda, öğrencilerin “Kuran’ı Kerim” ve “Peygamberin Hayatı” konulu dersleri seçmeleri için öğretmen ve idarecilerden gayret sarf edilmesi talep edilirken, “Din eğitiminin geliştirilmesi ve nitelikli hale getirilip yaygınlaştırılması hayatiyet arz etmektedir” denildi.

Bu bilinçle ve inançla gayret gösterin!

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır imzasıyla gönderilen 20.02.2017 tarihli yazıda şu ifadelere yer verildi: “Okullarımızda seçmeli Kuranı Kerim, Peygamberimizin hayatı, gibi derslerin seçilme oranlarının düşük olduğu ve bu durumun bilinçli nesiller yetiştirme noktasında ne kadar önemli olduğu gerçeği çok açıkça ortada olup; öğrencilerimizin bahsi seçmeli derslerimize yönlendirilmesi, bu alanlarda bilinçlendirilip farkındalık oluşturulması en başta okul idarecilerimiz ve tüm öğretmenlerimizin gayret göstermesi gereken bir husus olduğu bu bağlamda tüm okul idareci ve öğretmenlerin bu bilinçle ve inançla gayret göstermeleri gerektiğini önemle hatırlatıp, gereğini rica ederim.”

Halk gerici dayatmaya karşı duruyor

Halkın da dayatmayla laik ve bilimsel eğitimden uzaklaştırıldığını vurgulayan Eğitim Sen 3 No’lu Eğitim Sekreteri Sinan Yıldırım, “Bu belgede görüldüğü üzere, AKP iktidarının gerici eğitim için yürüttüğü çalışmalara ve baskılara rağmen insanlar yönlendirmeye kulak vermeyip kendi istedikleri daha bilimsel hayatı oluşturma yolunda seçmeli derslerde tercih yapıyorlar.

Dini dersler söylendiği gibi ihtiyaç değil

İnsanların kutsallarının okullara sokulduğunu ve bunun üzerinden çocukların düşüncelerinin yönlendirilmeye çalışıldığını aktaran Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların yapay olarak yarattıkları ihtiyaç aslında ihtiyaç değil. Bu derslerin hiçbirisi ihtiyaçtan kaynaklı değil. Halkın ve öğrencilerin böyle bir şeye ihtiyacı yok. Bu tarz baskılar insanların dini duygularını kullanmak amaçlı yapılıyor. Halk daha ilerici, daha laik ve bilimsel eğitime daha yakın. Bu nedenle de bu tarz seçmeli dersleri tercih etmiyor.”

Velilerin şikâyeti nedeniyle gönderdik

Konuyla ilgili konuşan Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Onur, belgeyi okullara velilerden gelen şikâyet üzerine gönderdiklerini öne sürerek, “Diğer seçmeli derslerde katılım oranları yüzde 10 iken Peygamberimizin, Kuranı Kerim’in öneminin anlatıldığı dersleri seçme oranı yüzde 1. Biz de gönderdiğimiz yazıyla bunların sebepleri sorduk ve öğrencilerin bu seçmeli derslere yönlendirilmesinin gerekliliğini anlattık” dedi.

***

‘Dersimi seçiyorum dinimi öğreniyorum’

İzmir’de de Konak Milli Eğitim Müdürlüğü, ilk ve orta dereceli okullara, üzerinde “Dersimi seçiyorum dinimi öğreniyorum” yazılı afişler göndererek, bu afişlerin asılmasını istedi. Sol Portal’da yer alan habere göre, 4. ve 8’inci sınıfların seçmeli dersleri belirleyeceği son tarih olan 24 Şubat’tan birkaç gün önce “Kuran-ı Kerim”, “Hz. Muhammed’in Hayatı”, “Temel Dini Bilgiler” ve “Arapça” derslerinin propagandasının yapıldığı afişlerin okullara gönderilmesi dikkat çekti.


BirGün/Deniz Sarı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları