loading
close
SON DAKİKALAR

İleri Demokrasi Operasyonları

İleri Demokrasi Operasyonları
Tarih: 17.03.2014 - 00:00
Kategori:

Nasuh Bektaş; Teksas'ta bir çiftlikte ikinci Bush ABD başkanlığı için hazırlanırken Türkiye'de Tayyip Erdoğan başbakanlığa hazırlanıyordu.

Irak’ta, Mısır'da, Libya'da, Tunus’ta ABD kod adı "ileri demokrasi" denen bir operasyon yaptı, bizim ülkede açılan seri davalar bu operasyonun parçasıydı. Bu operasyonun hazırlıkları ABD şahinleri tarafından yapıldı. Teksas'ta bir çiftlikte ikinci Bush ABD başkanlığı için hazırlanırken Türkiye'de Tayyip Erdoğan başbakanlığa hazırlanıyordu. Şahinler planı yapmıştı ve orta doğuya yeni şekli verilecekti ve sınırlar değişecekti. Ne diyordu Soros,"Dünyada 200 devlet var bu sayı 2000 olmalıdır." 

Batınında Türkiye ile bitmemiş hesapları vardı Sevr uygulanmayan tarihte ikinci antlaşmaydı. Birincisi Ayastefanos Antlaşması Büyük Bulgaristan Krallığı öngördüğü için kendileri tarafından Osmanlı lehine bozulmuştu yerine Berlin Antlaşması imzalandı. Sevr kendi isteğiyle değil çılgın Türkler tarafından amansız yapılan kurtuluş mücadelesi ile uygulatılmamıştı ve tarihte ilkti.

Avrupa bu hesabı hiç unutmadı ve daha Lozan’da bunu tersine çevirmek için elinden ne gelirse yapacağını söylemişti. Fırsat ayağına ABD planları ile gelmişti. Hoş bu durumda büyük parsa ABD’ye gidecekti ama olsun varsın sonuçta isteğine bir şekilde ulaşacaktı. Bütün kötü çıkarlar ittifak etti ve top yekûn saldırıya geçtiler.
AB için küreselleşme ve beraberinde AB üyelik kriterleri, ABD planları ile tam örtüştü, BOP dedikleri planla dünyanın enerji kaynakları üzerinde oturan devletlerin sınırlarında istedikleri gibi değişiklik yapmak istiyorlardı. Amaç belli büyük okyanusa küçük balıklar halinde alacaklar ve küçük balıkları, büyük balıklar istedikleri gibi yiyecekti.

Planlar yapıldı, argümanlar hazırlandı ve dünya kamuoyuna gerekli siyasi propagandalar yapıldı. Belli ülkelere askeri operasyon bazılarına da siyasi operasyon yapılarak parçalanacaktı. Slogan “İleri Demokrasi”. Ülkelerde ki etnik, din ve mezhep ayrılıkları bölünme amacına uygun olarak kullanılacaktı. Öylede oldu Ortadoğu’da birçok ülkeye çeşitli görünür bahaneler yaratılarak savaş açıldı. Zamanında ABD kendi işbaşına getirdiği liderleri diktatör ilan etti. Ülkelere silah sattı bu sefer o silahlar için saldırdı.

ABD’nin askeri operasyonlarını yapan birimlerinin dışında birde siyasi operasyon yapan birimleri var. Onlarda pentagona bağlı olarak çalışır NDI, CSIS, NSA ve Hollywood hatta NSA’nin TBMM’nin yanı başında ofisi var. Bu birimler askeri operasyon maliyetleri düşürmek için siyasi operasyon yaparlar, gerekirse silahlı operasyona gerek kalmadan istenilenin elde edilmesini sağlarlar.

İşte Türkiye ABD, AB’nin siyasi operasyonlarına hep maruz kaldı. Ancak hiç bu kadar görünür olmamıştı ve hiç bu 
kadar hedefe yaklaşmamışlardı. CIA Türkiye Uzmanı Henri Barkey ne diyordu “Avrupa Birliği adaylık sürecinde müzakereler yoluyla orduyu çok sıkı bir kafese kapattık. İktidar ile anlaşarak TSK’yı kafesledik”. Sözde Ergenekon, Balyoz, Odatv, Casusluk davaları yapılmak istenen ulusal gücü zayıflatmak ve ülkeyi bölünecek hale getirmek. Söylemler yine aynı “demokrasi” ,”askeri vesayetin kaldırılması” ve daha çok demokrasi. Önce medya ile yapılan yoğun bir kara propaganda ile halkı inandırıyorlar, halkın kafasını karıştırıyorlar, halkı bir birine düşürüyorlar bu arada istediklerini yapmaya başlıyorlar. ABD, AB, Cemaat ve hükümet bu kurgunun ortaklarıdır. İleri demokrasi, Bop, Askeri vesayet kalkıyor, dünya lideri oluyoruz, Sıfır sorun, Dünya bizi değil biz dünyayı şekillendiriyoruz söylemleri… üzerinden amaçlarına ulaşıyorlardı.

17 Aralık operasyonu ile bu ittifak içinde bir birini deşifre etme başlayınca bu davaların kumpas olduğu en yüksek makamlar tarafından dile getirildi. Bu davalar başladığından bu yana bu davalar düzmece diyenler haklı çıktı. Tahliyeler başladı, halk artık bu davaların haklı olmadığını görmeye başladı. Hafızalarımızı canlı tutmak için iki yazı linki paylaşacağım, muhakkak okumanızı öneririm. Ben kısaca olan bitene değindim…

1- http://www.odatv.com/n.php?n=akp-dun-ne-diyordu-bugun-ne-diyor-2101141200#.UyYNDgeVrUY.facebook, “AKP dün ne diyordu bugün ne diyor, Bülent Serim,Odatv, 21.01.2014 14:46
2- https://www.facebook.com/nasuh.bektas/posts/10152088084158737 , Mustafa Kemal Atatürk’ün TBMM askeri durum hakkında yaptığı açıklamadan, 6 Mart 1922

Nasuh Bektaş 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları