loading
close
SON DAKİKALAR

İller Bankası’na ait sosyal tesisleri satışa çıkardı

İller Bankası’na ait sosyal tesisleri satışa çıkardı
Tarih: 12.09.2017 - 14:57
Kategori: Ekonomi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası’na ait sosyal tesislerin satışından elde edeceği geliri deprem riski bulunan binaların yenilenmesi için kullanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda İstanbul'da beklenen depreme değindi.

İstanbul için 600 bin bağımsız birimin riskli göründüğü bilgisini veren Özhaseki, “Bütün bu gerçekleri bilerek, tedbir aldık, altyapısını hazırladık, sıkıntıları biliyoruz” dedi. Binaların yenilenmesi için seferberlik ilan ettiklerini vurgulayan Özhaseki, bunun için kaynak yaratmak amacıyla ilk olarak Çevre Bakanlığı'na bağlı sosyal tesisleri satılığa çıkarmaya başladıklarını anlattı.

KAYNAKLAR FONA GİDECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı, İller Bankası'na ait 21 yerde sosyal tesis bulunduğunu kaydeden Özhaseki şunları söyledi:

“Bütçe oluşturmak için hepsini satılığa çıkardık. O sosyal tesisler bir gün yapılır, insanlar başka yerlerde de yemek yiyebilirler. Ama bizim sosyal tesislerimizden elde edeceğimiz geliri kentsel dönüşüm yapacak belediyemize sıfır faizle dağıttığımızda, bütün belediye başkanlarına sanki bir moral geliyor ve binlerce evin dönüşümünü yapacaklarını düşünüyorum” dedi.

Fedakarlığa kendilerinden başladıklarını ifade eden Özhaseki, “İller Bankası'ndaki bütün kârı bu fona aktarıyorum ben. İller Bankası'nda hibe fonların hepsini bu fona ayırıyorum. Yurtdışında ve içinde yaptığı işlerden kazandıkları paraların hepsini bu fona ayırıyorum. Ayrıca yurtdışından kullanacağımız bazı uzun vadeli kredileri de bu fona ayıracağız” dedi. (Sözcü)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları