loading
close
SON DAKİKALAR

İmam Hatip'te asansör kazası: 7 öğrenci yaralı

İmam Hatip'te asansör kazası: 7 öğrenci yaralı
Tarih: 18.11.2014 - 22:01
Kategori: Eğitim

Sakarya'nın Geyve ilçesinde, bir lisede asansörün düşmesi sonucu 7 öğrenci yaralandı. Üstelik okul yeni binasına taşınmıştı. Bina da asansör de yeniydi.

Sakarya'nın Geyve ilçesinde, bir lisede asansörün düşmesi sonucu 7 öğrenci yaralandı. Üstelik okul yeni binasına taşınmıştı. Bina da asansör de yeniydi.

Sakarya’nın Geyve İlçesi’nde bu yıl eğitime başlayanAnadolu İmam Hatip Lisesi’nde, 3’üncü kattan zemin kata düşen asansörde bulunan 7 öğrenci yaralandı. Öğrenciler kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınırken, okul bugün için tatil edildi.

ASANSÖR KAZASINDAN FOTOĞRAFLAR

Olay, saat 12.30 sıralarında, bu yıl eğitim- öğretime açılan 3 katlı Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde meydana geldi. 3’üncü kattaki sınıflarda bulunan öğrenciler, zemin kata inmek için asansörü çağırdı. Gelen asansöre 7 öğrenci bindi. Ancak asansör, kapısı kapandıktan sonra birden bire 3’üncü kattan zemin kata çakıldı. Asansörde bulunan öğrenciler Yavuz Eker, Miraç Demir, Sezgin Koç, Tarım Çam, Oğuzhan Karaman, Hüseyin Özçelik ve Enes Gül yaralandı.

Yaralı öğrenciler ihbar üzerine gelen 112 Acil Servis ekibindekilerin ilk müdahalelerinin ardından, ambulanslarla Geyve Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrencilerden durumları daha ağır olan 5’i, daha sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Olay sırasında büyük paniğin yaşandığı okulda eğitime bugün için ara verildi, tüm öğrenciler evlerine gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZANIN SEBEBİ HALAT KOPMASI
Sakarya'nın Geyve ilçesinde, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde meydana gelen asansör kazasının, ilk belirlemelere göre halat kopması sonucu meydana geldiği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın Merkezinden alınan bilgiye göre, Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 7 öğrencinin yaralanmasına sebep olan asansör kazası, ilk belirlemelere göre halatın kopması sonucu meydana geldi. 14 kişi kapasiteli olan asansör, okulun 3. katından zemine düştü. Kaza sonucu yaralanan 7 öğrenciden 5'inde, kırıklar bulunuyor.

İki öğrenci ise iç kanama şüphesiyle Sakarya Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla kazaya ilişkin adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

BAKANDAN SORUŞTURMA TALİMATI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sakarya'nın Geyve ilçesinde yeni açılan Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde meydana gelen asansör kazasına ilişkin soruşturma talimatı verdi.

Bakan Avcı, lisede öğle saatlerinde meydana gelen kazaya ilişkin Okul Müdürü Mehmet Doğan'ı aradı. Konu hakkkında bilgi alan Bakan Avcı, asansör kazasına ilişkin soruşturma talimatı verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları