loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: AKP, FETÖ'yle hesaplaşacaksa Topbaş'tan Gökçek'ten başlasın

İmambakır Üküş: AKP, FETÖ'yle hesaplaşacaksa Topbaş'tan Gökçek'ten başlasın
Tarih: 20.01.2017 - 00:00
Kategori:

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Can Ataklı'nın Halk Tv'de yayınlanan Yazıişleri programına konuk oldu.

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni ve Yazar İmambakır Üküş, 20 Ocak 2017 Cuma günü Can Ataklı'nın Halk Tv'de canlı yayınlanan Yazıişleri programına konuk oldu...

İmambakır Üküş'e, Can Ataklı; "en çok sizin hakkınızda sorulan soru Türkiye'nin her yerine nasıl yetiyorsunuz" oluyor dedi. Üküş; "Yapmaya çalıştığımız şey, Dayanışma için çağrıldığımız her yere Türkiye'nin neresinde olursa olsun ulaşmak ve gitmek" dedi.

İmambakır Üküş, toplumun  olaylara yeteri kadar tepki verip vermediği sorusuna ilişkin olarak, "Geçmişte bir DİSK vardı, 10 binlerce insanı harekete geçirebiliyordu. DGM yasası çıkarıldığında DİSK'in başlattığı eylemeler vardı. Büyük toplumsal hareketler vardı.12 Eylül toplumun örgütlenme damarlarını kesti. Örgütle terör kelimesi özdeşleştirildi. Örgütlülükten uzaklaştırıldı. Türkiye solunun en önemli sorunu suçu hep başkasında aramak" diye konuştu.

İmambakır Üküş'ün konuşmalarından satır başları şöyle:

"Kamuda 100 bini aşkın insan işinden edildi. Yeni KHK ile 129 bin işçinin daha işten çıkarılacağı söyleniyor. Gerekçeler; yasal sendikaya üye olmak veya bir bankaya hesap açtırmak. Bunlar bir hukuk devletinde olabilir mi? Kamudaki bütün operasyonlar KHK ile yapılıyor. Yargı denetimi yok. Bir kişinin çocuğu dersaneye yazılmış taksitleri için hesap açmış. Bunda suç unsuru yok ki. 

"Şu anda cemaate yönelik operasyonlarda çok sayıda şirkete el konuldu. Türkiye'deki bütün burjuvaziyi toplayın hiçbirinin 50-100 milyar dolar serveti yok. Peki Fethullah Gülen gibi ilkokul mezunu olmayan bir ağlak vaiz nasıl oluyor da dünyanın küresel güçlerinden bile daha büyük bir sermaye gücünü elinde bulundurabiliyor. Şu anda el konulanlar 150-200 milyar dolar. Yurtdışına kaçırdıkları hariç. Kamu kaynaklarını bunlara kullandırdılar. El konulan arazileri bunlara 1 tek Türk Lirası karşılığında Melih Gökçek vermiş, Kadir Topbaş vermiş. Öğretmeni, sağlıkçıyı, memuru işten çıkaran AKP bunlara yardım ve yataklık edenlerle hesaplaşacaksa Kadir Topbaş'tan Melih Gökçek'ten, kamudaki diğer yöneticilerden başlaması gerek.

"Kadir Topbaş'ın damadına İstanbul'u peşkeş çekiyorsun, milyar dolarlar kazandırıyorsun, Kadir Topbaş'a bir şey olmuyor ama gariban memuru işinden atıyorsun. Eşi, çocuğu memursa onları da işten atıyor, hiçbir yerden iş almamalarını sağlıyorsun. 

"Dün bizi hedef haline getiren cemaatçi medyaydı. Bugün, cemaat operasyonlarında hukuksuzlar olduğunda yine biz itiraz ediyoruz. Bugün her türlü hukuksuzluğu yapan AKP yöneticileri Fethullaçıların durumuna bakıp ders çıkarsın. Yarın hukuksuzluklara itiraz eden yine biz olacağız."




Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları