loading
close
SON DAKİKALAR

İmambakır Üküş: Halep'te siviller değil teröristler abluka altında

İmambakır Üküş: Halep'te siviller değil teröristler abluka altında
Tarih: 15.12.2016 - 00:00
Kategori:

İmambakır Üküş: Suriye, sivil esirlerin götürülmesine izin vermiyor. Halep'te siviller değil teröristler abluka altında.

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, Suriye'de sivillerin değil teröristlerin abluka altında olduğunu ifade etti. Üküş, Halep'te esir tutulan sivillerin kaçırılmasının önlenmeye çalışıldığını belirterek, "O nedenle kimlik kontrolü var" dedi.

İmambakır Üküş, "Halep'in Suriye ordusunun eline geçmesi halinde mülteci akını olacak" açıklamalarına ilişkin de şunları kaydetti:

"Halep'te esir tutulan siviller Suriye ordusunun olduğu bölgelere kaçıyor"

"Halep özgürleşti hiç kimse göç etmedi. Tam tersine, herkes Batı Halep'e geçiyor. Halep'te ateşkes siviller için değil selefi cihatçı teröristleri kurtarmak için ilan edildi. Suriye, sivil esirlerin götürülmesine izin vermiyor. Halep'te siviller değil teröristler abluka altında. Suriye, Türkiye'nin girişimiyle teröristlerin İdlip'e geçişine izin verdi. Sivillere değil.

Teröristlerin sivil yakınlarına geçiş izni verildi. Ama esir tutulan sivillerin kaçırılması önlemeye çalışılıyor. O nedenle kimlik kontrolü var. Halep'te esir tutulan siviller ölümü göze alıp Suriye ordusunun olduğu bölgelere kaçıyorlar. Suriye zaferi bölgeye barış getirecek.

Suriye'nin toprak bütünlüğü korunmalı. Suriye'nin toprak bütünlüğü Türkiye'nin de çıkarınadır. Suriye'de barış Türkiye'de barış demektir. Türkiye ve Suriye barış içinde olursa bölgeye de barış gelir. Türkiye sınırlarını teröristlere kapatmak zorunda. Barış herkes için çıkar yol."

İmambakır Üküş, ayrıca, "Halep'te cihatçı teröristlerin kaybetmesinin hesabını Hüsnü Mahalli'ye sorulmaz. O teröristleri önce kim destekledi, sonra kim sattı. Onu sorun" ifadelerini kullandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları