loading
close
SON DAKİKALAR

İncirlik Üssü’nde torpil iddiası

İncirlik Üssü’nde torpil iddiası
Tarih: 30.04.2017 - 14:55
Kategori: Gündem

Adana’da İncirlik Hava Üssü olarak bilinen ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü’nde ‘Nepotizm’ (adam kayırma, torpil) yaşandığı ve işçi alımlarında uygulandığı iddia edildi.

Adana’da İncirlik Hava Üssü olarak bilinen ABD Hava Kuvvetleri 39. Hava Üssü’nde ‘Nepotizm’ (adam kayırma, torpil) yaşandığı ve işçi alımlarında uygulandığı iddia edildi.

Türk toplumunun liyakattan uzak personel alımlarına tanıklık ettiğimiz günlerde bu davranış şeklinin ABD’lilere da yansıdığının iddiasını CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Başbakan Binali Yıldırım’a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi İbrahim Özdiş, toplumumuzda sıkça bahsedilen ve yaşanan adam kayırmacılık, torpille işe almanın (nepotizm) İncirlik Hava Üssü’nde ABD’liler tarafından da uygulandığı iddialarını gündeme taşıdı.
‘Nepotizm’ olarak adlandırılan ve kamuoyunda ‘adam kayırma, yeğencilik, torpil’ olarak bilinen kavramın Türkiye’nin çeşitli kesimleri ve kurumlarında ne kadar yaygın olduğunun aşikar olarak bilindiğini ifade eden Özdiş. İncirlik Üssünde ise son günlerde Türk görevlilerin nepotizmle üsse eş, dost, akrabalarını doldurduğu iddialarını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu.

İDDİALAR ENDİŞE VERİCİ

Konuyu verdiği yazılı soru önergesiyle TBMM’ye taşıyan CHP Adana Milletvekili Özdiş, “Söz konusu 39. Amerikan Hava Üssünde şikayete en çok konu olan Gümrük İrtibat Ofisi’nde (Customs Liaison Office) görevli B.D. , M.T.B. , M.P. isimli şahısların ABD’lileri de yanlış yönlendirerek haksız rekabet ortamı yarattığı, kendi kurallarına uymayan diğer çalışanlara mobbing yaptığı, kendi yakınlarını üste çeşitli pozisyonlarda işe aldırdıkları iddia edilmektedir. Türkiye’de bizler liyakata göre adam atamaları olmadığı için zor günler geçirdik ve devletin içine sızanlar tarafından darbe girişimine kalkışıldı. Bir devleti yıkma teşebbüsüne kadar giden adam kayırmacılıkla atamaların ABD’lilere da bulaştığı iddialarını endişeyle takip etmekteyiz” dedi.
BAŞBAKAN’A SORULAR
Bölge ve Türkiye için önemli bir yere sahip İncirlik Üssü’ndeki iddiaları yazılı soru önergesiyle gündeme taşıyan CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:
“1-İncirlik Üssünde söz konusu olay hakkında kaç şikayet bulunmaktadır? Herhangi bir soruşturma yapılmış mıdır?
2- İncirlik Üssünde 50 yılı aşkın süredir çalıştığı iddia edilen kişiler var mıdır? Varsa kaç kişidir ve isimleri nelerdir?
3- Son 10 yılda İncirlik üssünde çalışmaya başlamış kişilerin tahsil durumları nelerdir?
4- “Değişme” , “Börklü” ve “Gökkan” soyadlarına sahip toplamda kaç kişi İncirlik Üssünde çalışmaktadır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları