loading
close
SON DAKİKALAR

İran'dan Katar'a tam destek

İran'dan Katar'a tam destek
Tarih: 26.06.2017 - 11:30
Kategori: Dünya

İran ve Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin abluka uyguladığı Katar’a tam destek verdi. ABD yönetimi ise taraflara diyalog çağrısında bulundu.

İran, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin abluka uyguladığı Katar’a tam destek verdi. ABD yönetimi ise taraflara diyalog çağrısında bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad El Tani'yle dün akşam yaptığı telefon görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Tahran'ın izlediği politikanın hedefinin Katar'la ilişkileri sürekli olarak geliştirmek olduğunu belirtti. "Tahran, Katar hükümeti ve halkının yanındadır" diyen Ruhani, İran'ın hava ve deniz sahasının Katar'a her daim açık olduğunu da vurguladı.

Suudi Arablistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri "terör örgütlerine desteği" nedeniyle 5 Haziran'da Katar'la diplomatik ilişkilerini kesme kararı alkmış, bu ülke ile deniz ve havayolu ulaşımını da kesmişti. Bu ülkelere daha sonra Yemen, Maldivler ve Libya'nın doğusundaki hükümet de eklenmişti.

İran ablukadan bu yana Katar'a günde bin 100 ton meyve ve sebze gönderiyor.

DW Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları