loading
close
SON DAKİKALAR

İran'dan tepki geldi, Veysi Kaynak canlı yayındaki sözlerini inkar etti!

İran'dan tepki geldi, Veysi Kaynak canlı yayındaki sözlerini inkar etti!
Tarih: 27.03.2017 - 14:25
Kategori: Gündem

İran'dan yapılan, 'Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın sözleri alakasız ve tuhaf' açıklamasının ardından Veysi Kaynak konuştu. Kaynak, 'Sözlerim bağlamından koparıldı. İran'a yanlış tercüme yapıldığını düşünüyorum' dedi.

Ankara ile Tahran'dan karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor. İran'dan yapılan, "Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın sözleri alakasız ve tuhaf" açıklamasının ardından Veysi Kaynak konuştu. Kaynak, "Sözlerim bağlamından koparıldı" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "İran'dan 3 milyon yeni mülteci Türkiye'ye gelebilir. İzinsiz mülteci var ve bunlar Türkiye'ye doğru hareketlenme içerisinde. İran'daki 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelmeye çalışıyor. Daha çok Afgan maalesef. Yani İran'ın daha doğusundan. Sadece 2016 yılında Iğdır ve Ağrı illerimizden izinsiz geçiş yapmak isteyen tam 30 bin mülteci girdi. Türkiye sınırlarından girdi ve işlem yapıldı onlar hakkında" açıklaması yapmıştı.

İran: Türkiye, bu insani meseleyi hiçbir zaman siyasi ve özel hedefler doğrultusunda suistimal etmediğini İran'dan öğrenmeli

İran'ın Veysi Kaynak'ın sözleri üzerine yaptığı açıklamada, "İran, 30 seneye aşkın bir süredir komşu ülkelerden gelen milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Türkiye, İran’ın bunca sene bu insani meseleyi hiçbir zaman siyasi ve özel hedefler doğrultusunda suistimal etmediğini ve herhangi bir ülkeye karşı kullanmadığını İran’dan öğrenmeli" denilmişti.

Kaynak: Yanlış tercüme yapıldığını düşünüyorum

İran'dan gelen tepki üzerine Veysi Kaynak bugün yeni bir açıklama yaptı. Sözlerim bağlamından koparıldı. İran'a yanlış tercüme yapıldığını düşünüyorum" diyen Veysi Kaynak, "'İran'dan 3 milyon mülteci gelmesini engelledik' dedim" ifadelerini kullandı.

Veysi Kaynak'ın 'yanlış tercüme yapıldığını düşünüyorum' dediği o sözleri: 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları